Zaha, condus pe ultimul drum

195

_MG_7942Mihai Zahariuc, sau Zaha, elevul care s-a sinucis adoptând metoda Ralucăi Drăguşin, şi anume aruncându-se în Jiu cu pietre în rucsac, a fost condus ieri pe ultimul drum. Familia, colegii, prietenii şi vecinii şi-au exprimat regretele pentru ceea ce a făcut elevul şi au aprins o lumânare în memoria acestuia.

Tânărul de 16 ani, cel care a fost găsit vineri decedat în apele Jiului, alegând să-şi curme viaţa sinucigându-se, a fost înmormântat ieri. Zaha a fost _MG_7950plâns de către cei cinci fraţi ai săi, printre care şi doi gemeni minori, de către rude, colegi şi prieteni. Mulţi nu îşi explică de ce a ales Zaha să părăsească această lume atât de devreme. „Îl cunoşteam, am fost colegi în generală. Nu mi-a dat nici un semn că ar vrea să facă aşa ceva. Am venit să-i aduc o amintire, să-l conduc pe ultimul drum” a spus Gabriel Răzvan, un fost coleg de şcoală.

Înmormântat în cimitirul din Iezureni

_MG_7957Trupul neînsufleţit al lui Mihai a fost adus de la Secţia de Medicină Legală luni dimineaţa la capela mortuară „Sfântul Nicolae”, de unde, ieri în jurul orei 12:00, a fost condus pe ultimul drum la cimitirul din Iezureni acolo unde-şi va dormi somnul de veci. Deoarece tânărul de 16 ani a ales să părăsească această lume într-un mod atât de crud, luându-şi viaţa, nu a avut parte de o slujbă normală. Băiatul nu a putut să fie primit nici în biserică, iar cei doi preoţi care au fost prezenţi la înmormântare au ţinut pentru acesta o slujbă specială. Prietenii spun despre Mihai că _MG_7961era un băiat cu simţul umorului şi vesel. Nu ar fi dat de bănuit acestora niciodată de suferinţa care era în sufletul său, cea care l-a împins la acest gest extrem. Se pare că moartea mamei sale, care a survenit în urmă cu doi ani, atunci când cancerul a răpus-o, l-a copleşit pe Mihai. Nici situaţia materială nu era prea roz în familia acestora, vecinii spunând că se ducea de multe ori la muncă şi învăţase chiar să gletuiască. „Era un copil muncitor, dornic de a învăţa, vroia să facă ceva prin muncă. Învăţase chiar să dea cu glet”, a declarat un vecin al familiei Zahariuc, Dinulescu Cătălin. Vecinii au mai declarat că tatăl elevului care şi-a curmat viaţa, este un om agresiv şi nu de puţine ori a venit băut acasă.

Sinucidere la indigo

Este al doilea caz de sinucidere în rândul elevilor, în mai puţin de o săptămână. Startul l-a dat Raluca Drăguşin de 19 ani, eleva eminentă de la Colegiul Naţional Spiru Haret, cea care a fost găsită în apele Jiului, cu un rucsac cu pietre. Cu toate că nu există dovezi că s-ar fi cunoscut, Mihai Zahariuc în vârstă de 16 ani, a folosit aceeaşi metodă pentru a-şi curma viaţa. Luni, o altă minoră, de această dată de 13 ani, s-a aruncat în Jiu. Aceasta nu este însă la prima abatere. Cazurile celor doi elevi care s-au sinucis folosind aceeaşi metodă, în mai puţin de o săptămână diferenţă, au adus multe semne de întrebare asupra celor care i-au cunoscut. Mulţi dintre părinţi pun mai mult accent acum, după cele două cazuri de suicid, şi o a treia tentativă în rândul copiilor până în 20 de ani, pe comunicarea cu proprii copii. Şi la şcoală, elevii sunt consiliaţi de către psihologi pentru a afla dacă mai sunt cazuri de deprimare şi încearcă să-i ajute pentru a nu se mai ajunge la suicid. Chiar şi elevii Liceului Ion Mincu din Târgu-Jiu, unde până acum câteva zile învăţa şi Mihai Zahariuc, au fost chestionaţi de către specialişti. Aceştia au încercat să afle dacă elevii sunt deprimaţi sau dacă îi mai încearcă gânduri negre.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here