Weber face accesarea fondurilor UE, mai simplă pentru gorjeni

279

Deputatul PSD, Mihai Weber, ajută gorjenii să acceseze mai uşor fonduri europene. De altfel, în urma discuțiilor purtate cu ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, s-a stabilit ca la nivelul Consiliului Județean sau Prefecturii Gorj să fie creat un birou special pentru această activitate. Acolo vor lucra persoane specializate în acest domeniu, pentru informarea corectă a cetățenilor.

Parlamentarul Weber a găsit soluții pentru crearea unor birouri în instituțiile publice din toate județele țării pentru atragerea fondurilor europene. Și la nivelul județului Gorj va fi format un astfel de serviciu. Personalul care se va ocupa de acest domeniu va fi școlarizat, gratis, în cadrul proiectului. Vestea bună este că persoanele care vor solicita consultanță în privința fondurilor nu vor plăti nici ei nimic.
Fiecare județ în parte va primi fonduri pentru dotarea birourilor respective cu mobilier și aparatură electronică necesară. Acest program va fi perfectat în maximum o lună de zile și va duce și la crearea a noi locuri de muncă. Deputatul a mai precizat că, pentru 2015, au fost conturate mai multe proiecte care vor fi concretizate în decursul anului. Odată cu acestea vor fi atrase și fondurile europene.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here