Vrea centre de testare pentru COVID-19 în fiecare județ

647

Ministrul Sănătății, Victor Costache, vrea ca în fiecare județ să existe cel puțin un centru de testare pentru depistarea COVID-19.

„COVID-19 este, în primul rând, un challenge logistic: consumă resursă umană, măşti, combinezoane, medicamente, kituri de testare. Una dintre priorităţile noastre este de a creşte capacitatea de testare la nivel naţional. (…) În momentul de faţă, avem 19 centre în care se fac testări. Nu este uşor de găsit aceste kituri, aceste consumabile care sunt folosite la fiecare testare. Vestea extraordinară este că, miercuri, vor veni 200.000 de teste din Coreea”, a afirmat Costache.
Ministrul a evidenţiat că tendinţa este de a exista cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ. „Implementăm modele restrictive de circulaţie de tipul celor adoptate de colegii din China. Avem o bătălie în prespital şi o bătălie în spital. În prespital trebuie să fim cât mai restrictivi, trebuie să fim cu un pas înaintea bolii. Aţi văzut toate restricţiile de circulaţie care se avansează de la o zi la alta. Suntem de acord cu modelul coreean, testăm, testăm, iar creşterea capacităţii de testare este cuvântul de ordine. (…) Vrem să ajungem la cel puţin un centru de testare în fiecare judeţ. Sunt judeţe care au mai multe centre de testare. Vrem să ajungem să avem câteva milioane de teste la nivel naţional. 200.000 de teste este un prim pas, dar achiziţiile noastre centrează peste două milioane de teste în momentul de faţă”, a mai adăugat Costache.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here