Volintiru s-a plâns la CSM de lipsa de comunicare dintre secţiile DNA

171

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat luni favorabil numirea lui Gheorghe Popovici şi a lui Dănuţ Volintiru în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror-şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA. Membrii Secţiei pentru procurori a CSM au votat în unanimitate numirea celor doi la şefia Secţiei I a DNA.
Aviz favorabil a primit şi Mariana Alexandru, propusă pentru funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul DNA.

Preşedintele CSM, Oana Schmidt Hăineală, a anunţat că CSM va motiva în cursul zilei de luni avizul dat în cazul celor trei procurori, după care decizia va fi trimisă ministrului Justiţiei, care, la rândul lui, va înainta propunerile preşedintelui Traian Băsescu.
În timpul interviului susţinut la CSM, Gheorghe Popovici a spus că există o stare de stres în rândul procurorilor Secţiei I, din cauza presiunilor venite din partea mass-media şi a unor persoane nemulţumite de soluţiile date de procurori. La rândul său, gorjeanul Dănuţ Volintiru a menţionat că una dintre problemele identificate este lipsa comunicării adecvate între secţiile de la DNA.
Iniţial, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, îi propusese la conducerea Secţiei I a DNA pe Iuliana Bendeac şi Viorel Cerbu. Ministrul şi-a retras însă nominalizările în urma opoziţiei procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, care susţinea că există o problemă de încredere în legătură cei doi procurori.

Remember
Schimbările la conducerea Secţiei I a DNA au loc după ce procurorul general Tiberiu Niţu a dispus, pe 2 octombrie, încetarea delegării lui Lucian Papici în funcţia de procuror şef al Secţiei I şi încetarea delegării Marianei Alexandru în funcţia de procuror şef adjunct al secţiei respective.
Anterior, Tiberiu Niţu îi prelungise lui Papici delegarea în funcţie cu încă trei luni, dar s-a răzgândit la scurt timp după ce Papici a finalizat dosarul în care vicepremierul Liviu Dragnea este acuzat de fraudarea referendumului.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here