Voica cere azi detronarea vicelui pesedist Tălău

161

voicaÎn plină campanie electorală, Ion Voica, primarul-candidat UNPR în comuna Săcelu, vrea să scape de viceprimarul în exerciţiu, Vasile Tălău, repus pe funcţie în urmă cu nici două luni de zile. Asta, deoarece, Tălău este candidat USL la Primăria Săcelu, ocupând al doilea loc în lista de consilieri locali ai Uniunii. În referatul pentru şedinţa de Consiliul Local de astăzi, Ion Voica îşi motivează gestul, menţionând că vicele trebuie eliminat deoarece a absentat de la una din şedinţele de îndată ale acestui organism.

Ion Voica se războieşte, la propriu cu candidaţii USL din Săcelu. După desele conflicte cu candidatul la fotoliul de primar, Florin Jurebie, Voica a trecut la următorul candidat din lista de consilieri locali USL. Este vorba despre Vasile Tălău, viceprimarul reaşezat, de scurt timp, în funcţie, iar conflictul are legătură strict cu culoarea politică a acestuia. Tălău este pesedist şi face echipă cu liberalul Jurebie, la alegerile locale, ambii candidând pe lista de consilieri locali ai USL la Săcelu. Acest lucru pare că nu îi convine lui Voica, care vede în această echipă de doi, de fapt, viitorul primar şi viitorul viceprimar al comunei, lucru deranjat pentru orgoliul edilului local. Pe lângă alte răutăţi de campanie, gen rupere de afişe pentru USL, Voica s-a pretat acum şi la încercarea de eliminare din primărie şi a viceprimarului stabilit de Consiliul Local, Vasile Tălău.

Hotărârea nu trece, va fi boicot!

Din primele calcule, încercarea lui Voica nu are cum să treacă de Consiliul Local, USL-ul având 4 consilieri şi mai mulţi aliaţi în acest organism. Voica pare că nu ţine însă cont de nimic, cu atât mai mult cu cât actualii consilieri sunt deja urmăriţi penal pentru că nu au pus în aplicare hotărârea judecătorească a vicelui Tălău. În ce priveşte soarta viceprimarului, acesta şi-a intrat doar parţial în drepturi, Voica ţinându-l departe de un birou civilizat, acesta ocupând de aproape două luni sala de şedinţe a primăriei. Mai mult de atât, viceprimarul nu are niciun fel de însărcinări din partea primarului care, mai mult, îl şuntează la orele pe care le petrece la muncă, tăindu-i, în mod nejustificat, orele de muncă.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here