Vitezoman potolit cu amendă penală. A circulat băut, în oraș, cu 135 km/oră

963

Un șofer din Târgu-Jiu a scăpat doar cu amendă penală după ce a fost prins conducând băut și cu viteză pe o stradă din municipiu. Evenimentul s-a produs în vara anului trecut, însă Judecătoria Târgu-Jiu s-a pronunțat în acest dosar în urmă cu două săptămâni.

Bărbatul a intrat în vizorul poliției după ce a fost surprins de radar gonind pe strada Slobozia din municipiul Târgu-Jiu.
Pentru că mirosea a alcool, șoferul oprit de polițiști a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul înregistrat fiind de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru stabilirea alcoolemiei.
„În seara de 04.08.2021, în jurul orei 20:00, inculpatul a condus pe drumurile publice, respectiv pe strada Slobozia din Târgu Jiu, autoturismul marca Mecedes Benz, având o concentrație de alcool în sânge peste limita legală (1,28 g ‰, la ora 20:50 și 1,06 g ‰ la ora 21:50)”, se arată în rechizitoriu.
La audieri, șoferul imprudent a recunoscut fapta, declarând că în după-amiaza respectivă a consumat o sticlă de vin, la o terasă din afara orașului. Ulterior, a urcat la volanul autoturismului său pe care l-a condus pe strada Slobozia (DN 67), fiind surprins de aparatul video-radar, montat pe autospeciala de poliţie, circulând cu viteza de 135 km/h în localitate.
Bărbatul, de profesie conducător auto, a scăpat doar cu amendă penală.
El va trebui să achite 2.100 lei, echivalentul a 140 zile-amendă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Instanţa a apreciat că fapta inculpatului prezintă un grad mediu de pericol social, deși a condus băut și cu viteză pe o stradă intens circulată din municipiu.
Sentința pronunțată de Judecătoria Târgu-Jiu nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here