Virozele şi pneumonia au băgat în spital peste o sută de gorjeni

302

În ultima săptămână, nu mai puţin de 114 persoane au necesitat internare după ce au fost diagnosticate cu viroză şi pneumonie. În total, 1.253 de gorjeni au primit diagnosticul viroză, alţi 570 având pneumonie. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj continuă monitorizarea îmbolnăvirilor.

În pofida faptului că temperaturile au crescut în ultima perioadă, numărul gorjenilor diagnosticaţi cu viroze şi pneumonie se menţine ridicat. Astfel, pe parcursul săptămânii trecute, peste 1.800 de persoane au fost diagnosticate cu aceste afecţiuni. „În ultima săptămână au fost 1.253 de cazuri de viroze şi 25 de internări. Alte 570 de persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, 89 necesitând internare”, a menţionat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Sfaturile specialiştilor
Pentru a evita îmbolnăvirea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj fac precizarea că oamenii ar trebui să-şi ia o serie de măsuri, printre care cele de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi în special prin gripă.
De asemenea, este recomandat să se evite zonele aglomerate şi expunerea prelungită la frig. În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este indicat să se folosească mijloacele de protecţie adecvate.
Vârstnicii şi, în mod deosebit, cardiacii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau a apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here