VIDEO: Unul dintre frații bătăuși din Roșia de Amaradia a mai făcut o victimă, cu o zi înainte de Crăciun! Poliția i-a deschis dosar penal

686

Un bărbat de 31 de ani din Roșia de Amaradia a fost agresat duminică într-un bar din localitatea Ruget, chiar de unul dintre frații care, în martie, l-au amenințat cu drujba și l-au lovit cu sticla în cap pe un tânăr, tot din comună, de doar 21 de ani. De data aceasta, agresorul Ionuț Doinel Calotă, cunoscut cu antecedente penale, i-a tumefiat un ochi victimei sale, i-a distrus un dinte și un deget, leziuni traumatice care, conform medicului legist, au fost produse prin lovire cu un corp dur. Victima a depus azi o plângere la poliție iar IPJ Gorj, prin purtătorul de cuvânt Miruna Prejbeanu, confirmă faptul că agresorului i s-a întocmit dosar penal fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Fapta s-a petrecut duminică seara, în jurul orei 21.00, într-un bar de pe raza localității Ruget, comuna Roșia de Amaradia, localul fiind plin de consumatori. De altfel, în local și-a făcut apariția atunci agresorul, aflat în stare de ebrietate ca, din senin, să-l lovească cu pumnul pe bărbatul de 31 de ani. Șocant a fost faptul că, Ionuț Calotă, cu puțin timp în urmă i-ar fi mulțumit respectivului pentru că acesta l-a ajutat, ducându-l la muncă în Danemarca. Calotă i-ar fi spus victimei, conform persoanei agresate, că, în urma deplasării și muncii prestate în țara respectivă, el și soțiar ar fi revenit acasă cu peste un miliard de lei vechi.
De altfel, drept mulțumire l-a rugat pe acesta să rămână în bar și să consume o bere, plătită de Calotă. La câteva minute după ce berea a fost pusă însă pe masă a sosit și pumnul agresorului care și-a surprins victima uitându-se în telefonul mobil, omul liniștiit nefiind atent la ce se petrecea în bar.


,,Am fost lovit din senin, mișelește, de o persoană pe care am ajutat-o să plece și să muncească cinstit în străinătate. O dată cu lovitura, Ionuț Calotă mi-a adresat amenințări destul de urâte, de față cu cei din bar care au sărit să îl scoată afară din local. De altfel, pe camera de supraveghere din bar se vede că acesta, spre ieșire, a mai lovit alte două persoane. Luni i-am făcut plângere la postul de poliție din comună și aștept ca organele de cercetare să își facă treaba. Sper ca Ionuț Calotă să nu facă greșeala de a atenta la liniștea familiei mele”, a declarat reclamantul.
Acesta deține deja un certificat medico-legal, în urma agresiunii, primind 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Smardoi cu acte-n regulă!
Ionuț Calotă, care deține un dosar penal după agresiunea din martie, a fost implicat în această toamnă într-o altă infracțiune mai gravă, asta deoarece respectivul a fost acuzat de furt, ca apoi victima să-și retragă plângerea la adresa recidivistului. Mai mult, în martie, Calotă era suspectul principal într-un dosar de furt, petrecut cu trei ani în urmă într-un magazin din localitate. A spus-o atunci, pentru Gorjeanul, atât patronul localului, persoana păgubită știind cine este autorul infracțiunii, cât și reprezentanții IPJ Gorj care îi scuzau pe colegii de la Poliția Roșia de Amaradia că nu au instrumentat cazul, aparent banal, pe motivul lipsei din țară a suspectului Ionuț Calotă.

“Dosarul de furt din Roșia de Amaradia este în continuare în lucru, deoarece respectivul a fost plecat mai mult timp în străinătate și nu s-a putut face procedura legală. S-au făcut mai multe expertize în dosar, acesta este însă spre finalizare și va fi înaintat Parchetului cu propunerile care se impun”, a precizat, cu nouă luni în urmă, fostul purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr. Nu se știe dacă la revenirea în țară, Ionuț Calotă a fost, în cele din urmă, chemat la declarații pentru că cercetările în acel dosar să fie terminate.
Frații Calotă, potrivit localnicilor, terorizează întreaga comună Roșia de Amaradia, fapt relatat deja de Gorjeanul, când cei doi au fost implicați într-o altă agresiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here