Victorie promiţătoare la baschet

925

CSM Târgu-Jiu a debutat cu un succes pe teren propriu şi la baschet. Formaţia antrenată de Claudiu Alionescu a trecut cu 76-71 de CSM Focşani, dar nu a obţinut şi calificarea în următorul tur al Cupei României. Sârbul Jovan Djurasevic a impresionat în primul meci în faţa propriilor suporteri, iar pivotul american Rick Curry Jr. a prins minute pentru formaţia gazdă. În teren a fost şi expertul sportiv al secţiei de baschet, Adrian Roşu. Singurul jucător care nu a putut fi folosit a fost Ioan Alin Borşa, iar absenţa sa a contat la duelurile de sub panou. Antrenorul principal al gorjenilor, Claudiu Alionescu, a declarat că succesul poate fi unul de moral. ,,Este o victorie în faţa suporterilor, dar cu un ochi plângem, cu unul râdem. Trebuie să recunoaştem că, pe parcursul celor două manşe, echipa din Focşani a fost mai matură decât noi. Din punctul meu de vedere, calificarea s-a jucat la Focşani, unde în ultimul sfert am ‘reuşit’ să pierdem la o diferenţă de 14 puncte, deşi trei sferturi şi jumătate am controlat acel meci. Mă bucură atitudinea pe care am văzut-o astăzi pe teren, sunt jucători de valoare, iar această victorie sper să fie imboldul moral de care aveam nevoie. Băieţii şi-au dorit această calificare, au luptat până în ultimul minut, însă, per ansamblu, echipa din Focşani a meritat să se califice mai departe. La fel ca în acel meci, am avut o cădere în ultimul sfert, însă este oarecum normală. Să nu uităm că noi am venit după o pregătire pentru liga a doua, şi ei sunt cu două săptămâni de pregătire în faţa noastră. Nu l-am avut pe Borşa, un jucător foarte important în rotaţia echipei, iar Rick Curry a venit doar de două zile la echipă, iar din punct de vedere fizic mai are unele lacune”, a precizat Alionescu. Prezenţa lui Adrian Roşu pe parchet este incertă pentru următoarele confruntări. Asta pentru că expertul sportiv al secţiei de baschet nu este remunerat şi ca jucător. La finalul partidei, Roşu a declarat că lotul pe care îl are CSM Târgu Jiu este unul valoros, capabil să facă faţă în grupa valorică în care evoluează. ,,Momentan am jucat doar ca voluntar. A fost un meci bun, pentru moralul nostru, este o victorie bună. Urmează meciul cu Ciuc, sâmbătă, care este foarte important. Diferenţa s-a făcut şi la recuperările ofensive. Suntem foarte optimişti, avem un lot bun”, a spus Roşu.

Alionescu: ,,Mergem la Ciuc să câştigăm”
Pentru CSM Târgu Jiu urmează şi debutul din campionat. Formaţia noastră are meci sâmbătă, 12 octombrie, la Ciuc. Partida din Liga Naţională începe la ora 17.00. Claudiu Alionescu şi-a avertizat jucătorii că formaţia gazdă are un lot mai valorors ca în sezonul precedent, chiar dacă târgujienii s-au impus, acum câteva zile, într-un amical, în faţa harghitenilor. ,,E o echipă mult mai bună faţă de anul trecut, cu o şcoală sârbească în spate şi un jucător canadian de poziţie 5 foarte periculos sub panou.
De asemenea, au câţiva români de certă valoare. Îi cunoaştem foarte bine, am reuşit să-i învingem la Mediaş şi mergem şi acolo cu gândul să câştigăm. Dacă vom face o apărare cum am făcut-o, astăzi, în primele trei sferturi, avem şanse la victorie”, a precizat antrenorul.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here