Verificarea Corpului de Control al MAI, extinsă şi la cabinetele medicilor din Gorj

121

444Ancheta iniţiată de către Ministerului Administraţiei şi Internelor, care a dispus ca unitatea medicală a MAI din judeţul Gorj să fie verificată de către Corpul de Control, nu s-a încheiat.

La cabinetul de la Pasarelă, acolo unde se pare că au fost făcute fişele medicale pentru 300 de candidaţii la Poliţie, încă se fac controale pentru a se depista de ce elevii au fost declaraţi apţi, cu toate că nu întruneau condiţiile necesare.

Dispoziţia a fost dată de către Traian Igaş, Ministrul Administraţiei şi Internelor, după ce nouă candidaţi la admiterea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” au fost respinşi la contravizita medicală pentru neîndeplinirea condiţiilor de înscriere la concurs. Cei nouă candidaţi au fost respinşi întrucât nu îndeplineau criteriile de selecţie, şase fete fiind sub baremul de înălţime şi trei băieţi având afecţiuni oftalmologice. Candidaţii fuseseră declaraţi apţi de către unităţile medicale teritoriale pentru înscrierea la admiterea la Academia de Poliţie.

„Nu s-a terminat, încă se mai fac controale”

Până în acest moment, ancheta iniţiată la nivelul judeţului Gorj, la singurul cabinet al MAI, care se află la Pasarelă, nu s-a încheiat. „Încă nu s-a încheiat ancheta. Se mai fac verificării de către Corpul de Control al MAI. Nu ştiu nici când se va termina”, a declarat Vasile Popescu, şeful Centrului Medical Judeţean. Acesta a precizat că examenul oftalmologic de acuitate vizuală nu se face în cadrul unităţii, ci în cabinetele medicilor specialişti. Popescu nu îşi explică ce s-a putut întâmpla la examinarea înălţimii candidaţilor. La cabinetul de la Pasarelă s-au eliberat 300 de fişe medicale pentru candidaţii înscrişi pentru examen la unităţile MAI, neregurile descoperindu-se în prima zi a probelor eliminatorii, la contra vizita medicală. De atunci, Corpul de Control efectuează verificări la cabinetul MAI din Târgu-Jiu.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here