Verdict pentru bărbatul acuzat că cerea bani și pentru ascunderea unor fotografii

273

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria târgu-Jiu au finalizat cercetările în cazul bărbatului de 31 de ani, din orașul Rovinari, acuzat că a cerut bani și favoruri sexuale unor minore din Gorj, ca să ascundă imagini compromițătoare. Acesta a fost trimis în judecată pentru șantaj. Magistratul de caz, de la judecătoriA târgu-Jiu, a luat, în această săptămână, și prima hotărâre în dosar. ”Constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu a inculpatului şi menţine măsura arestului la domiciliu luată prin încheierea din 06 iulie 2016. Cu drept de contestaţie”, a stabilit instanța. Tânărul a atacat decizia, urmând ca verdictul să fie stabilit la Tribunalul Gorj.
Acesta a fost reținut pe 5 iulie, iar a doua zi Judecătoria Târgu-Jiu i-a impus “să nu părăsească imobilul din orașul Rovinari, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza şi să se supună unor restricţii stabilite de acesta, dar și să nu comunice cu persoanele vătămate”. Faptele ar fi fost comise în perioada iunie-iulie.
Tânărul fără ocupație le-ar fi cerut elevelor sume cuprinse între 150 și 200 de lei, avertizându-le că, în caz contrar, vor fi postate pe rețelele de socializare imagini intime, din dormitor, cu acestea și foști prieteni ai adolescentelor.
“Inculpatul Buzatu Bogdan Dumitru a pretins și primit favoruri de natură sexuală și materială de la trei persoane vătămate, în schimbul împiedicării divulgării unor date compromițătoare pentru acestea. Procurorul a dispus reținerea și, fiind propus instanței pentru arestare preventivă, Judecătoria Târgu-Jiu a dispus arestarea la domiciliu a acestuia”, a precizat, în timpul cercetărilor, procurorul Laurențiu Grecu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru Gorjeanul. Trei minore s-au constituit ”parte vătămată” în dosar, acestea fiind reprezentate de părinții lor.
Bărbatul a spus că, în realitate, nu avea imagini compromițătoare cu minorele pe care le șantaja.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here