Verdict final pentru evazionistul Cican

333

Unul dintre dosarele de evaziune fiscală instrumentate de anchetatorii gorjeni în urmă cu doi ani și ceva a ajuns acum la final, inculpatul dintr-un astfel de dosar, Ion Cican, fiind condamnat acum la închisoare cu executare.

Curtea de Apel Craiova a fost cea care a decis la sfârșitul lunii trecute ca pedeapsa în cazul respectiv să fie de 2 ani și 6 luni, în urmă cu un an și Tribunalul Gorj pronunțându-se în acest caz, pedeapsa de atunci fiind de 2 ani și 2 luni. Sentința de la Târgu Jiu a fost însă contestată și o prevedere a acesteia, de interzicere pentru un an de zile a dreptului de a fi implicat în afaceri după executarea pedepsei, a dus acum la majorarea interdicției respective la 2 ani.
Ion Cican a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru o evaziune fiscală de circa 150.000 de lei, el fiind în 2012 și arestat preventiv pentru câteva luni în acest caz. Bărbatul a achitat pe parcursul procesului prejudiciul creat statului, conform sentinței penale mai având de plătit majorări de întârziere și penalități pentru neplata la timp a birurilor la buget. Sentința dată acum de magistrați este definitivă, pe numele lui Cican urmând să fie emis un mandat de arestare preventivă care să ducă la arestarea acestuia în următoarele zile.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here