Verdict final în accidentul mortal al polițistului Bumbaru

297

Sentință definitivă stabilită de magistrați în dosarul șoferului considerat vinovat de moartea unui polițist gorjean într-un accident de motocicletă în urmă cu 7 ani. Instanța l-a găsit vinovat pe Dumitru Burlica, din Bumbești Pițic, de producerea accidentului în care a murit Sorin Bumbaru. Doi ani de închisoare a dispus în primăvară Judecătoria Novaci în acest dosar, executarea pedepsei fiind înlocuită cu un termen de încercare de 4 ani. Verdictul a fost contestat, dar a fost menținut acum de judecătorii Curții de Apel Craiova.
O singură modificare au făcut magistrații craioveni la decizia instanței de fond în privința cuantumului despăgubirilor pe care trebuie să le primească soția fostului polițist. Firma de asigurări trebuie să îi achite acesteia 300.000 de lei, față de 500.000 cât decisese Judecătoria Novaci. De asemenea, fiecare din cei doi băieți ai fostului polițist vor trebui despăgubiți cu câte 100.000 de lei. Firma de asigurări este obligată să le achite acestora și câte o rentă lunară de 1000 de lei până la vârsta majoratului. Decizia de acum a judecătorilor este definitivă.
„Admite apelurile declarate de inculpat şi de partea responsabilă civilmente Carpatica Asig.S.A. prin lichidator judiciar. Desfiinţează sentinţa în parte sub aspectul laturii civile. Reduce daunele morale acordate părţii civile Bumbaru Alina Elena de la 500.000 la 300.000 de lei. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei care nu contravin prezentei decizii. Obligă apelanţii părţi civile Bumbaru Alina Elena, minorii Bumbaru Alexandru şi Bumbaru Octavian prin reprezentant legal Bumbaru Alina Elena la câte 50 de lei cheltuieli judiciare către stat”, a decis instanța.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here