Vaccinarea antigripală continuă

386

În ultima săptămână, 83 de persoane din judeţul Gorj au ales să se imunizeze împotriva gripei sezoniere. La ora actuală, la nivelul judeţului nostru mai sunt disponibile doar 89 doze de vaccin, din cele aproximativ şase mii, care au venit în Gorj în toamna anului trecut.

Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2014-2015 a debutat cu dreptul în Gorj. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), iniţial au fost aduse 1.420 doze, ulterior ajungând la DSP alte 4.130 vaccinuri. La ora actuală mai sunt disponibile doar 89 de doze. „În ultima săptămână s-au imunizat 83 de persoane, din care 6 cadre medicale, 25 de bolnavi cronici, 47 de persoane de peste 65 de ani. La momentul de faţă mai sunt în teritoriu 89 doze de vaccin”, a confirmat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Categoriile de persoane precum: copiii, vârstnicii de peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii ce suferă de afecţiuni cronice şi personalul sanitar trebuie imunizate cu prioritate. Astfel că, autorităţile recomandă medicilor de familie ca până la primirea vaccinului antigripal să întocmească liste pentru aceste categorii de persoane. Campania de imunizare împotriva gripei se desfăşoară, ca de fiecare dată, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here