Un inspector al DSVSA Gorj, detașat pe litoralul românesc

547

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Gorj a trimis, la începutul acestei săptămâni, prin detașare, un inspector, pe litoralul românesc, pentru a se alătura ,,Comandamentului Sezon Estival 2019”.

,,Avem și noi un inspector ce a fost detașat de luni, 8 iulie, la mare, alături de colegii din Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). Acesta va sta acolo două săptămâni și va fi angrenat în acțiunile de control de pe litoralul românesc”, a declarat Nicolae Călescu, directorul executiv al DSVSA Gorj.
La finele lunii trecute, la Constanța, ANSVSA a lansat ,,Comandamentul Sezon Estival 2019”. Scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităţilor specifice, la protejarea sănătăţii publice şi implicit, a intereselor turiştilor aflaţi în vacanţă pe litoralul românesc. Astfel, până pe 30 august 2019, echipe de inspectori sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor vor verifica modul în care sunt respectate condiţiile sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare. Activitatea Comandamentului este realizată de 59 de inspectori din cadrul Serviciului de Control Oficial Siguranţa Alimentelor, Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficiale, atât din cadrul DSVSA Constanţa, cât şi delegaţi ai altor DSVSA judeţene, organizaţi în serii de câte două săptămâni.
Inspectorii ANSVSA acționează în şapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia – Vama Veche. Tipurile de unităţi vizate sunt: cantinele taberelor şcolare, depozitele alimentare, unităţile de tip supermarket şi hipermaket, magazinele alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică, în care se prepară şi se servesc alimente. Totodată, ANSVSA, prin intermediul DSVSA Constanţa, pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival – 0786.577.007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here