Ultimul amical, prima victorie

256

Pandurii s-a impus la limită în fața divizionarei secunde CSM Râmnicu Vâlcea în ultimul amical înaintea debutului în sezonul de primăvară, Nistor fiind cel care a semnat singura reușită a meciului din Zăvoi.

Edi Iordănescu și-a exersat ultimele scheme într-un joc amical disputat la Râmnicu Vâlcea, însă a făcut-o fără a avea la dispoziție aproape jumătate din echipa pe care o va trimite pe teren la Târgu Mureș, în meciul de campionat cu ASA. Cu Săpunaru, Ropotan, Răduț și Hora aflați încă în Antalya, la națională, și cu alți mulți jucători cu probleme medicale, Edi Iordănescu a început meciul cu o formulă departe de cea cu care va căuta victoria în meciul de vineri, formulă în care și-au făcut loc Pleașcă, Pițian, Răuță și Wellington. Meciul a fost unul în care s-a apelat și la trei jucători luați de la echipa a doua special pentru acest amical, Dănăricu, Celei și Mărgărit urmând a se alătura ulterior colegilor de la echipa a doua în cantonamentul din Serbia în care au plecat vineri dimineața.
Prima repriză s-a încheiat fără gol și cu un penalti apărat de Stanca la o execuție a lui Neagoe.
Mult mai spectaculoasă a fost însă repriza secundă. Fostul pandur Albert Voinea a mai ratat un penalti pentru gazde, după care Pandurii a marcat un gol spectaculos, prin Nistor, cu un șut de la 21 de metri, dar a și ratat un penalti pe final, Ciucur fiind cel care a irosit șansa de 2-0 pentru gorjeni.

Au solicitat reprogramarea
Nemulțumiți de programarea făcută de LPF, care nu a ținut cont de faptul că Pandurii a avut patru jucători la echipa națională care au revenit la echipă abia astăzi, oficialii gorjenilor au cerut o altă dată pentru partida cu ASA Târgu Mureș, formație care nu a avut jucători în cantonamentul naționalei din Antalya: „Nu vrem ca, din situaţia de a ajuta echipa națională, să ajungem să fim cea mai dezavantajată echipă din Liga 1. Rugăm pe această cale să ni se acorde înţelegere în demersul nostru de a reprograma meciul din etapa a 24-a cu ASA Târgu Mureş, în limita posibilităţilor, mai târziu decât ziua de vineri, pentru că ne vin foarte târziu jucătorii de la echipa naţională, iar vineri noi deja trebuie să jucăm primul meci al etapei, în timp ce adversarul nostru din această etapă nu a avut nici un jucător convocat la echipa naţională. E vorba de patru jucători din lotul echipei noastre care fac parte dintre cei 11 titulari, adică enorm în economia partidei”, a sunat motivația făcută de președintele Narcis Răducan cu privire la cererea de reprogramare a meciului cu ASA Târgu Mureș.

CSM Râmnicu Vâlcea – Pandurii Târgu Jiu 0-1 (0-0)
Stadion Municipal, spectatori 800
A marcat: Nistor (min. 56)
CSM Râmnicu Vâlcea: D.Geantă – Samson, Pîrvulescu, I. Stoica, Al. Ionescu – Dâlbea, Iordache – Oct. Vasile, A. Neagoe, Firţulescu – C. Stoica. Au mai jucat: Fildan, Voinea, Bg. Geantă, Artean, Georgescu, Piscanu, Cucui, Luduşan, Dumitraşcu, Bratu. Antrenor Alexandru Pelici.
Pandurii: Stanca – Pleaşcă, Piţian, Vasco, Acsinte – Răuţă, Mrzljak – Antal, Nistor, Nicoară – Wellington. Au mai jucat: Unguruşan, Grecu, Ciucur, Trifu, Şendroiu, Celei, Dănăricu, Mărgărit şi Erdei. Antrenor Edi Iordănescu.
Arbitri: Alin Olaru – Marian Truţă, Nicolae Dobrică.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here