Ultimele zile pentru decontarea motorinei

234

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) transmite că acestea sunt ultimele zile pentru depunerea solicitărilor de plată privind acordarea ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, aferentă trimestrului IV al anului 2015, termenul limită fiind luni, 1 februarie. Beneficiarii ajutorului de stat achiziţionează cantităţile necesare de motorină şi solicită documentele fiscale de vânzare emise de furnizori pe numele acestora, în vederea efectuării lucrărilor mecanizate în agricultură în trimestrul IV al anului 2015, în sectoarele vegetal, zootehnic şi îmbunătăţiri funciare.
Pentru anul trecut, la nivelul judeţului Gorj, 35 de fermieri au depus cererile de acord prealabil pentru decontarea motorinei folosită în activităţile agricole. Suma totală alocată schemei de ajutor de stat în anul 2016 este de 338,80 milioane de lei.
La nivel naţional, 15.878 de fermieri au încasat ajutorul de stat pentru motorina folosită în trimestrele I şi II din 2015 şi 13.600 de fermieri au cerut subvenţia la motorină pentru trimestrul III. Ajutorul de stat pentru motorină se acordă prin rambursarea diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă practicată la motorina folosită în agricultură. Rata accizei reduse pentru motorina folosită în agricultură în 2015 este 99,498 de lei/1.000 de litri.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here