Troacă prinde alegerile în pușcărie

286

Primarul suspendat al comunei Padeș, Gabriel Mihăiță Troacă, rămâne pe mai departe în spatele gratiilor, după ce Tribunalul Gorj a admis ieri cererea procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele acestuia.
Edilul mai rămâne, așadar, cel puțin 30 de zile în arestul IPJ Gorj, el având dreptul să conteste decizia de ieri, deși șansele de reușită sunt destul de reduse în contextul în care el are deja o condamnare definitivă cu suspendare, decisă la Brașov, pentru că a condus cu viteză și fără să aibă permis.
În dosarul de acum, primarul este acuzat de evaziune fiscală, una de 2,6 milioane lei pe care a comis-o înainte de a fi ales în fruntea comunei Padeș, în 2012. El a fost până atunci administrator al unei firme în contabilitatea căreia nu a înregistrat toate actele contabile și ale cărei venituri Troacă le-a folosit cum a dorit, în interes personal.
Anchetatorii au finalizat cercetările și l-au trimis pe inculpat în judecată, zilele trecute primarul cerând să fie pus în libertate contra unei cauțiuni de 10.000 de lei. Inițial instanța i-a acceptat acestuia să plătească banii respectivi, dar i-a respins în cele din urmă solicitarea, primarul rămânând cu banii, dar și cu cătușe la mâini.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here