Trei zile cu caniculă şi disconfort termic, DSP cere primăriilor măsuri pentru pevenirea îmbolnăvirilor

397

Canicula și disconfortul termic vor afecta, timp de trei zile, toate zonele țării, unde temperaturile maxime vor atinge 37 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pentru a evita îmbolnăvirile, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a transmis adrese tuturor primăriilor, medicilor de familie şi centrelor de permanenţă din judeţul nostru.

În cursul dimineţii de ieri, meteorologii au emis o informare potrivit căreia în intervalul 12-14 august, valul de căldură se va intensifica treptat în toată țara, iar vremea va fi călduroasă. În zonele de câmpie și de podiș va fi caniculă, se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 și 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități al disconfortului termic.

Autorităţile din Gorj, pregătite să ţină piept caniculei
Direcţia de Sănătate Publică a transmis tuturor unităţilor sanitare cu paturi adrese prin care se solicita numărul optim de personal şi cantitatea de medicamente necesare în tratamentul afecţiunilor specifice acestei perioade. Au fost informate, în acest sens, şi centrele de permanenţă, dar şi primăriile din judeţul Gorj. „Am transmis adrese primăriilor, medicilor de familie, centrelor de permanenţă şi, bineînţeles, spitalelor”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Populaţiei i se recomandă să asculte sfaturile medicilor şi să evite, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, să consume multe lichide, fructe şi legume şi să evite consumul băuturilor alcoolice sau al celor puternic cofeinizate.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here