Open space-ul tendinţe de amenajare

616

Locuințele în care bucătăria se întrepătrunde cu livingul, spații cunoscute de mulți sub numele de open-space, sunt tot mai populare. Pentru că permit îmbinarea spațiului de gătit cu cel de relaxare trebuie amenajate corect.

Trebuie să recunoaştem că aceste tipuri de compartimentări nu sunt doar soluții de optimizare şi organizare a încăperilor, ci mai degrabă, vin cu un stil de viaţă. Un mod de viaţă apreciat de tineri mai puțin preocupați de gătit dar mai încântaţi de ieşirile în oraş şi întâlnirile cu prietenii.

Culori contrastante

Dacă vorbim de amenajări interioare clar vorbim de culori. Şi în acest an în tendinţe sunt contrastele culorile puternice care vorbesc de la sine. Cu siguranţă galben illuminati şi gri solid sunt vedete, însă acestea pot fi puse în valoare de corpuri de mobilier din lemn, de texturi plăcute şi finisaje perfect realizate. Open-space-ul presupune valorificarea eficientă a spaţiului şi a culorilor, deci pereţii decoraţi în culori intense trebuie echilibraţi cu pline late în culori deschise. 

Introducerea de mobilier prietenos

La capitolul mobilier lucrurile sunt puţin delicate, aici ai nevoie de mobilier pentru bucătărie și sufragerie pentru a crea un spațiu bine optimizat. Pe lângă mobilierul ce trebuie să asigure spațiul de depozitare şi să integreze plita şi cuptorul, mai ai nevoie de o zonă de servire a mesei şi  loc de relaxare. Cu puțină genialitate mobilierul de bucătărie poate fi înlocuit cu insule şi scaune de bar care asigură, spațiu eficient de servire a mesei,  depozitare corectă şi pentru gătit.  Acestea pot fi completate cu canapele comode. 

Accesorii de bucătărie inteligent integrate

Genialitatea este cuvântul cheie care caracterizează amenajările de efect.Trebuie să recunoaştem că un open space primitor este unul bine organizat, care nu are lucruri lăsate la întâmplare. Pentru a evita crearea aspectului dezordonat poţi alege să integrezi în mobilă suporturi pentru veselă şi tacâmuri, aşa nimic nu rămâne la vedere! 

Indiferent de paleta cromatică de asocierile realizate sau stilul dominant este important să păstrezi ordinea! Open space-ul este un spaţiu de primire, deci trebuie să fie pregătit oricând pentru a găzdui musafirii invitaţi dar şi oaspeţii neaşteptaţi. 

Sursa de imagine:Olesia Bilkei / Shutterstock.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here