Transport gratuit pentru studenți

281

Vești bune pentru studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate. Ei beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.
Guvernul a aprobat o serie de măsuri fiscal-bugetare prevăzute în Programul de Guvernare 2017-2020, prin care majorează salariile pentru unele categorii de personal din sectorul bugetar, bursele sociale pentru studenți, pensiile din sistemul public și indemnizația socială pentru pensionari. O măsură prevăzută în actul normativ, aprobat recent de Guvern, stabilește că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.
Totodată, cuantumul alocat pentru constituirea fondului de burse și protecție socială a studenților se stabilește la 201 lei/ lună pe perioada derulării activităților didactice/student de la învățământul cu frecvență, fără taxă de studii. În acest sens, se modifică și se completează Legea educației naționale nr. 1/2011.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here