Tragedie la Negomir: o femeie a murit în timp ce năştea

219

Caz cutremurător în comuna Negomir. O femeie, mamă a 12 copii, a murit acasă în timp ce dădea naştere celui de-al 13-lea prunc, o fetiţă.
Cu ultimele sforţări, Maria Popescu a tăiat cordonul ombilical şi a salvat viaţa bebeluşului. Pentru că locuinţa nu este racordată la sistemul de curent electric, femeia a născut la lumina lumânării.

Chinurile naşterii o apucaseră pe femeie în miez de noapte, singurul ajutor fiindu-i fata de 13 de ani. De-altfel, copila a fost cea care a realizat că mama ei a murit. Imediat l-a anunţat pe bărbatul cu care femeia locuia în concubinaj, acesta dormind în timp ce partenera sa îşi dădea duhul.
Cauza morţii: “Hemoragie, s-a rupt peretele uterin şi a avut hemoragie internă şi externă (…) Fetiţa cea mare a stat lângă ea şi ea a sesizat că e moartă”, a declarat Valentina Cauc, secretarul Primăriei Negomir.
Din fericire, starea nou-născutului este bună, el fiind şi botezat între timp. “Nou-născutul era eutrofic, cu parametrii biologici normali, o greutate de 3.200, lungime de 51 cm, care nu a pus probleme de sănătate”, a declarat oficial purtătorul de cuvânt al Spitalului Târgu-Jiu, Maria Grindan.
Maria Popescu şi concubinul ei aveau în grijă patru copii. Din păcate, concubinul femeii nu vrea să audă de ei, aşa că au fost preluaţi de cei de la Protecţia Copilului.
În acest caz, individul riscă o condamnare pentru comiterea infracțiunii de lăsare fără ajutor care se pedepsește cu închisoare de până la un an sau amendă penală, cu condiţia ca autorităţile să se auto-sesizeze.
Maria Popescu avea probleme medicale şi nu mai avea voie să nască. Cu toate acestea, voit sau nevoit, femeia nu a respectat indicaţiile medicilor şi a mai născut, respectivul bebeluş, murind imediat după apariţia pe lume.
Justin Gheorghe

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here