Ţopescu, prim-vicepreşedinte al ICR Oltenia, iar Cepoi, viitor vicepreşedinte la Bucureşti

165

Cel mai cunoscut artist plastic al Gorjului contemporan este, fără discuţie, sculptorul şi artistul în domeniul sticlăriei – Mihai Ţopescu.

Sunt binecunoscute succesele sale pe plan naţional, dar şi expoziţiile de răsunet pe care le-a avut, mai anii trecuţi, pe la Bruxelles. Cu recunoaştere din partea Uniunii Europene, este de mirare că polivalentul artist Mihai Ţopescu ajunge abia acum, ca vicepreşedinte al ICR Oltenia, într-un loc unde merita să fie încă de la inaugurarea instituţiei. Dar, vorba românului, mai bine mai târziu decât niciodată.
Pe de altă parte, surse bine informate, susţin că scriitorului Ion Cepoi i s-ar pregăti un post de vicepreşedinte al ICR România. La Bucureşti, unde acesta ar dori să se retragă lângă fiul său, aflat în capitală de mai multă vreme. La această posibilă promovare ar fi pus umărul scriitorul cu obârşii gorjene Horia Gârbea, el însuşi vicepreşedinte, şi chiar Adrian Gorun, secretar de stat la ministerul de Externe, fost rector al Universităţii „C. Brâncuşi” Târgu-Jiu şi apropiat al profesorului universitar dr. Andrei Marga, preşedintele ICR.
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here