Tirul cu ajutoare de la Târgu-Jiu, în drum spre sinistraţii din Serbia

357

Un tir plin cu alimente a plecat, miercuri, spre Serbia. Acesta este destinat sinistraţilor din ţara vecină, afectaţi de inundaţiile de pe Dunăre. Transportul cu ajutoare va ajunge în scurt timp la sinistraţi.

Cantitatea de opt tone de alimente, donată de gorjeni pentru sinistraţii din Serbia în cadrul campaniei umanitare organizată de autorităţile locale şi judeţene, a fost trimisă, miercuri, către Crucea Roşie din Belgrad. “Având în vedere evenimentele care s-au petrecut în Serbia ca urmare a inundaţiilor produse de precipitaţiile căzute pe fluviul Dunăre şi afluenţii acestora din amonte de Belgrad, prim-ministrul a solicitat tuturor Prefecturilor din ţară, în măsura în care au posibilitatea, să procedeze la strângerea de ajutoare. Prefectura, Consiliul Judeţean, Primăria şi Crucea Roşie au organizat o acţiune de strângere de produse alimentare în special, apă minerală, conserve, făină pe care le-am încărcat şi le vom distribui prin intermediul filialei Gorj a Crucii Roşii către Crucea Roşie Belgrad, astfel încât să fie distribuite de omologii sârbi în funcţie de necesităţile oamenilor de acolo”, a spus subprefectul Virgil Drăguşin.
Prefectura Gorj a centralizat produsele şi sumele alocate de cetăţeni şi societăţile comerciale din judeţ în decursul campaniei umanitare organizate cu sprijinul filialei Crucea Roşie Gorj.
“Instituţia Prefectului – Judeţul Gorj a organizat la nivelul judeţului, cu sprijinul unor societăţi comerciale şi servicii publice o acţiune de strângere de produse alimentare neperisabile, cu titlu de ajutoare umanitare care să fie donate sinistraţilor din Serbia. Cantităţile colectate în cadrul campanie: 8000 kg făină albă 3.600 kg, ulei – 200 st; orez – 150 pachete; conserve mazăre 500 buc.; conserve carne diferite sortimente –3300 buc.; pateu diferite sortimente – 2000 buc.; apă minerală şi plată – 2100 st;. Prefectul judeţului Gorj, Alin Vasile Văcaru, le mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în această campanie umanitară”, se arată în comunicatul de presă, transmis de Prefectura Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here