Tatăl elevului sinucigaş, blamat de cunoscuţi

145

_MG_7967Acuzaţii grave aduse de către vecini, tatălui lui Mihai Zahariuc zis Zaha, tânărul de 16 ani care a fost găsit înecat vineri în râul Jiu. Aceştia spun că bărbatul era agresiv cu copiii şi venea mereu băut acasă. Oamenii mai cred că elevul a vrut să răzbune, astfel, moartea mamei sale, care s-a stins în urmă cu doi ani, răpusă de cancer.

 

Cunoscuţi şi necunoscuţi au plâns trecerea preamatură în nefiinţă a lui Mihai Zahariuc, elevul de 16 ani, care s-a sinucis săptămâna trecută aruncându-se în Jiu, fiind găsit vineri. După spusele vecinilor şi a celor care au cunoscut familia acestuia, tânărul purta o mare dramă în suflet. Acesta, se pare, că a vrut să răzbune moartea mamei sale, care era maltratată de tatăl său. Tânărul, care a lăsat în urmă cinci fraţi, printre care şi doi gemeni, minori, este apreciat de toată lumea pentru silinţa pe care şi-a dat-o în a le oferi fraţilor mai mici condiţii de tari mai bune. În schimb, tatăl său, este denigrat întrucât este cunoscut ca un mare consumator de băuturi alcoolice. „Tot timpul Mihai s-a interesat de soarta celor mici, venea la şcoală, se interesa de ei. Îmi promitea mereu că îi va ajuta pe cei mici la teme. El venea şi îi aducea la şcoală, tot el îi lua. Sora lor cea mare avea grijă de cei mici, le gătea, îi ajuta la teme, de fiecare dată copiii veneau cu temele făcute. Am impresia că de când a murit mama, el a vrut să-şi răzbune mama, pentru faptul că mama lui era maltrată de tată. Eu nu-l cunosc pe tatăl copiilor, nu a venit niciodată la şcoală, timp de patru ani cât mi-au fost elevi, să se intereseze de cei doi gemeni”, a declarat Valentina Bărbuceanu – învăţătoarea celor doi fraţi gemeni ai lui Zaha.

„Aseară (n.r. luni seara) tatăl copiilor a venit mort de beat aici la capelă”

Vecinii lui Mihai acuză şi autorităţile pentru că nu s-au implicat în creşterea copiilor de când mama lor a decedat. O femeie, a cărei identitate nu a dorit să fie dezvăluită, vecină cu familia Zahariuc a adus grave acuzaţii tatălui familiei. Aceasta a spus că tatăl copiilor orfani de mamă, acum rămaşi şi fără frate, este un bun prieten al lui Bachus, chiar în seara dinaintea înmormântării lui Zaha, venind la capela unde a fost depus trupul neînsufleţit al băiatului, băut. „Cunosc familia îndoliată, sunt foarte mulţi copii. De când a murit mama lor, nimeni nu s-a interesat de ei. Degeaba au tată, că el nu a făcu faţă şi pe lângă asta el vine beat acasă mereu. Trebuie să se sesizeze cineva, Poliţia sau Protecţia Copilului. Copiii erau minori în momentul morţii mamei lor. E păcat de acest copil, de tinereţea lui, care s-a dus şi nimeni nu a luat nicio măsură. Cred că ar trebui să se implice mai mult autorităţile, când rămân minorii fără un părinte. Mai ales cum a fost în acest caz, în care a fost pierdută mama, ea fiind cea mai implicată în creşterea acestora. Cât timp a trăit ea, familia a fost unită”, a declarat femeia. Aceasta a mai spus că tânărul care s-a sinucis ajunsese chiar să-şi lovească tatăl. „Au avut scandaluri, băiatul a ajuns să dea în el. El îşi ura tatăl, la un moment dat ajunsese să-i strige că din cauza lui a murit mama lor. Şi aseară (n.r. luni seara) tatăl copiilor era mort de beat aici la capelă, venea apoi se ducea iară să bea, chema oamenii să bea bere cu el, parcă era petrecere, nu înmormântare. Eu sunt foarte revoltată pentru că sunt vecină cu ei, au crescut sub ochii mei şi ştiu cât de chinuită a fost mama lor cu ei”. Vecina este revoltată şi de faptul că pe cei doi gemeni nu o să mai aibă cine să-i îndrume. „Mai are doi fraţi mai mici, gemeni, care sunt în generală. Ei trebuie să fie îndrumaţi, că nu o să se poată descurca. Cele trei fete măcar sunt majore, una chiar sâmbătă a făcut 18 ani” a mai declarat aceasta.

„Tatăl era violent, agresiv şi beţiv”

Şi un bărbat, tot vecin de-al familiei, îl acuză pe tatăl lui Zaha că era violent şi agresiv. Se pare că bărbatul, cel care l-a condus ieri pe ultimul drum pe fiul său şi care nu s-a dezlipit de ţigară pe parcursul înmormântării, îşi bătea şi soţia. „Îl ştiu pe băiatul decedat încă de când era mic. Noi ca vecini, am încercat să luăm asupra noastră greutăţile acestei familii. Cei şase copii au fost crescuţi chinuiţi, au avut o mamă bolnavă plus unele violenţe domestice la care am intervenit. Tot el (n.r. tatăl lui Mihai Zahariuc) anunţa serviciu Ambulanţa pentru a interveni, să mai calmeze situaţiile. Tatăl care era mai violent, agresiv şi beţiv. Nu am intervenit mereu, dar când a venit odată ambulanţa, mama copiilor zăcea în pat, tremura toată, era şi bătută şi agresată, copiii erau sub teroare. Au avut unele neajunsuri, poate acestea au fost cauzele care l-au împins pe băiat la gestul pe care l-a făcut. Ne pare foarte rău”, a fost declaraţia lui Cătălin Dinulescu. Acesta a mai spus că elevul era un copil muncitor, dornic de a învăţa, şi vroia să facă ceva prin muncă.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here