Tânăr din Teleorman, arestat după ce a păcălit şase firme

223

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din Teleorman, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, a fost reţinut miercuri de poliţiştii gorjeni. Ulterior, pe numele acestuia a fost emis mandat de arestare preventivă.

Tânărul este suspectat că ar fi folosit acte de identitate şi documente de plată false pentru a înşela reprezentanţii mai multor firme din ţară, cauzându-le acestora un prejudiciu în valoare de peste 25.000 lei. „La data de 04.02.2015, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Gorj au reţinut pentru 24 de ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj un bărbat în vârstă de 27 ani, din oraşul Zimnicea, judeţul Teleorman, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Din cercetări a reieşit faptul că, prin folosirea de nume şi calităţi mincinoase, a indus în eroare reprezentanţii a şase societăţi comerciale din ţară, de la care a comandat produse electronice şi de uz casnic, folosind o carte de identitate şi documente de plată false. Prejudiciul total creat acestor societăţi comerciale este de peste 25.000 de lei”, a declarat Cătălin Buşe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

30 de zile de arest
În cursul zilei de joi, tânărul în vârstă de 27 de ani a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu şi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Cu această ocazie, pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, până la data de 6 martie 2015, inclusiv.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here