Tâlhăriţi şi bătuţi de un minor

174

Situaţie inimaginabilă la Târgu Cărbuneşti, unde doi bătrâni, trecuţi de 80 de ani, au trecut prin clipe de coşmar în noaptea de marţi spre miercuri, după ce un individ necunoscut a intrat peste ei în casă şi i-a snopit în bătaie. Oamenii dormeau duşi în momentul în care au fost luaţi la bătaie, ei fiind convinşi că, de fapt, au fost doi agresori. În realitate, loviturile primite au fost atât de puternice încât, buimaci în somn, cei doi bătrâni nu şi-au mai dat seama care este realitatea. Au apucat însă să sune la 112 şi să anunţe că au fost agresaţi grav şi că le-au dispărut bani din casă.

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au constatat că cei doi au nevoie de îngrijiri medicale, ambii bătrâni fiind transportaţi de urgenţă la spitalul de la Târgu Cărbuneşti. Nu au avut nevoie de internare, preferând să vină acasă, dar sunt cu feţele tumefiate şi vinete. Din casă le-au dispărut 500 de lei, tâlhăria producându-se chiar în ziua în care Petre Martin încasase pensia. Bătrânul spune că ar fi dat toţi banii, numai să nu fi trecut prin chinurile de care a avut parte el şi soţia sa. Ieri după-amiază nu avea curajul ca peste noapte să rămână în casa sa, mai ales că autorul nu fusese prins.
Aseară poliţiştii i-au luat urma agresorului tocmai la Baia de Aramă, în Mehedinţi, unde au pus mâna pe el şi l-au încătuşat. Este un minor de 17 ani, implicat şi în alte furturi, rudele sale, romi, strângându-se cu mic cu mare în curtea Poliţiei Târgu Cărbuneşti pentru a-l susţine. El este acum acuzat de tâlhărie şi riscă până la 10 ani de puşcărie, pedeapsă înjumătăţită pentru că este minor.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here