Sute de nereguli în trafic, sancţionate de poliţiştii rutieri

199

_MG_8596Peste 100 de abateri ale conducătorilor auto. Asta au depistat poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Gorj în cadrul unei acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră ce s-a desfăşurat la începutul acestei săptămâni. De asemenea, oamenii legii au verificat şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri.

În cadrul unei acţiuni desfăşurate luni, 17 octombrie, poliţiştii rutieri au constatat peste 100 de abateri ale legislaţiei în vigoare, cele mai multe privind circulaţia pe drumurile publice. Astfel, au fost sancţionaţi contravenţional 32 de conducători auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 17 pentru că au pus în circulaţie autovehicule ce nu corespundeau din punct de vedere tehnic, iar alţi 10 şoferi pentru neportul centurii de siguranţă. De asemenea, poliţiştii rutieri au identificat 7 conducători auto care au săvârşit abateri ce au atras, pe lângă sancţionare contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Alţi doi conducători auto au fost prinşi în timp ce circulau pe drumurile publice cu o viteză ce depăşea 50 km/h, patru şoferi au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare şi unul pentru că a efectuat neregulamentar manevra de depăşire.

Transport ilegal de cărbune, sancţionat

Nici transportatorii nu au scăpat de amenzi, aceştia fiind sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare. Printre aceştia s-a aflat şi un motrean, depistat de poliţiştii rutieri din localitate în timp ce transporta aproximativ 5 tone de cărbune lignit pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Bărbatul a fost sancţionat cu o amendă de 1000 de lei iar cărbunele transportat a fost confiscat. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate de către poliţiştii rutieri în cadrul acţiunilor desfăşurate la începutul acestei săptămâni a depăşit suma de 34.000 lei.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here