Suplimentarea bugetului Sănătăţii, aşteptată la Gorj

156

cas gorj nouSăptămâna trecută s-au aprobat două hotărâri referitoare la suplimentarea cu 150 de milioane de lei din fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cu 25 de milioane a bugetului Ministerului Sănătăţii pentru plata arieratelor la medicamente şi asigurarea funcţionării programelor naţionale preventive.

 

 

 

Ce procent va reveni judeţului nostru ca suplimentare a bugetului sănătăţii încă nu se ştie.

Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj susţin că încă nu se ştie ce sumă va fi alocată judeţului nostru, în urma suplimentării aprobate săptămâna trecută. Totuşi, se aşteaptă ca suma să fie transmisă în următoarele zile. “S-a făcut acea suplimentare, dar deocamdată la noi nu a venit nimic. Până nu vedem exact despre ce este vorba, nu putem şti cât vom primi. Probabil o să mai dureze o săptămână două…”, a declarat Daniel Şurlea, director adjunct al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj. În anul 2011, bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate a fost aprobat în condiţiile de austeritate impuse de situaţia economică a ţării noastre afectată de criza mondială, iar în prezent există unele programe şi acţiuni insuficient finanţate, fapt care conduce la înregistrarea de noi arierate.

Suplimentare necesară pentru sănătatea gorjeană

Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj aştepta să mai primească bani în această toamnă. La ultima rectificare bugetară, care s-a făcut în luna august, CJAS Gorj a primit o rectificare bugetară în valoare de peste 16,4 milioane lei. Din această sumă, cea mai mare parte revine unităţilor farmaceutice, 12,5 milioane de lei. De asemenea, s-a mai primit suma de 5,2 miliarde de lei vechi pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, 240 de milioane de lei vechi pentru analizele de laborator şi pentru îngrijirile la domiciliu, 280 de milioane de lei vechi. Totuşi, atunci nu s-a primit nici un ban pentru unităţile spitaliceşti din judeţul nostru. De aceea, o suplimentare a bugetului Sănătăţii este mai mult decât necesară în Gorj. În aşteptarea rectificării, s-au făcut calcule privind suma necesară acoperirii cheltuielilor până la sfârşitul anului. Astfel, potrivit aceleiaşi surse, pentru spitalele din Gorj 150 de miliarde ar fi ideal, dar s-ar descurca şi cu mai puţin.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here