Studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” strâng bani pentru orfani

352

Pag 5În această perioadă, studenţii Universităţii „Constantin Brâncuşi” strâng fonduri pentru a realiza pachete ce le vor fi oferite copiilor orfani din municipiul Târgu-Jiu. În acest sens, unii chiar au donat sânge, folosind bonurile de masă primite de la Centrul de Transfuzii pentru a le cumpăra cadouri copiilor fără părinţi.

 

 

Până pe 15 decembrie, se pot pune bani în urna amplasată în sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice.

„Învie spiritul Crăciunului cu zâmbetul unui copil” este sloganul campaniei iniţiate de Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) pentru strângerea de fonduri necesare realizării pachetelor ce urmează să fie oferite orfanilor din municipiul Târgu-Jiu. „Ideea ne-a venit la un seminar al domnişoarei prodecan Laura Trocan şi am iniţiat această campanie cu gândul la copiii fără părinţi aflaţi în centrele de plasament”, a spus Nicolae Budin, iniţiatorul acestui demers.

Studenţii au donat sânge în scop caritabil

Primul pas în campania umanitară a fost făcut de şase studenţi, care au mers la Centrul de Transfuzii şi au donat sânge, iar bonurile primite în schimbul actului lor, vor fi valorificate pentru cumpărarea cadourilor. „Eu am donat primul sânge, iar după mine au mai fost alţi cinci colegi. Am strâns astfel bonuri în valoare de 360 ron. Am vrut să realizăm două fapte bune cu acelaşi scop: să donăm sânge pentru societate, iar bonurile de masă, primite cu titlul de remuneraţie, să le donăm copiilor orfani”, a adăugat Budin.

Donaţii se pot face în urna din facultate

img638Pentru a-şi putea atinge scopul propus şi a reuşi să realizeze pachetele ce urmează a fi oferite orfanilor, studenţii de la UCB trebuie să strângă cel puţin 30 de milioane de lei vechi. „Trebuie să reuşim să facem pachete pentru 65 de orfani cazaţi în şapte imobile din Târgu-Jiu şi 58 de tineri cu dizabilităţi. Prin urmare, trebuie să strângem cel puţin 3.000 de lei”, a mai spus Nicolae Budin. În acest sens, începând de astăzi, este instalată o urnă în sediul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Litere, unde oricine poate dona orice sumă de bani. Urna va rămâne acolo până pe data de 15 decembrie, iar a doua zi, adică pe 16 decembrie, tinerii vor distribui pachetele cu daruri orfanilor.

UCB e alături de studenţii săi

Nicolae Budin este student la două facultăţi din cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” (UCB) şi spune că el şi colegii lui s-au bucurat de sprijinul cadrelor universitare în susţinerea acestei campanii. „Am avut întreg sprijinul profesorilor de la UCB, în special al domnului decan Moise Bojincă şi cel al domnişoarei prodecan Laura Trocan. Universitatea ne-a ajutat să mediatizăm campania prin tipărirea de pliante şi afişe şi sperăm că vor fi făcute şi donaţii de la profesorii noştri”, a mărturisit studentul Budin. Mai mult decât atât, el spune că este optimist şi că este convins că atât cadrele universitare, cât şi studenţii, vor fi receptivi şi vor dona atât cât vor putea.

Apel la sufletele gorjenilor

Studenţii de la UCB, prin vocea colegului lor, Nicolae Budin au ţinut să transmită un mesaj gorjenilor, prin intermediul cotidianului nostru: „Facem un apel la sufletele gorjenilor, să se gândească la acei orfani, care nu simt bucuria Sărbătorilor alături de cei care le-au dat viaţă, şi să doneze atât cât pot, pentru ca din suma strânsă să le putem oferi mici daruri acestor copii sărmani. Ştim că e greu pentru noi toţi, dat fiind faptul că e criză, dar din puţinul nostru, poate ar fi bine să încercăm să oferim puţin şi altora, oferindu-le astfel un moment de bucurie, atunci când vor primi darurile”.

Aşadar, dacă aveţi posibilitatea de a-i ajuta pe cei de la UCB să realizeze pachetele pentru orfanii din municipiul nostru, aveţi la dispoziţie o săptămână să o faceţi.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here