Studenţi premiaţi în cadrul proiectului „Construieşte-ţi o carieră de succes!”

394

Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a derulat, din luna mai 2014, proiectul “Construieşte-ţi o carieră de succes!”. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Joi, 29 octombrie, UCB Târgu-Jiu a organizat conferinţa finală a proiectului. Managerul Magdalena Roşu a prezentat, cu această ocazie, rezultatele obţinute, subliniind faptul că proiectul a fost un succes.

ucb (3)Proiectul „Construieşte-ţi o carieră de succes!” a ajuns la final. UCB Târgu-Jiu a organizat, joi, conferinţa finală, ocazie cu care au fost premiaţi 36 de studenţi. „Suntem mulţumiţi că ne-am îndeplinit indicatorii pe care ni i-am asumat prin cererea de finanţare a proiectului. Prin acest proiect ne-am dorit să asigurăm tranziţia a 360 de studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu prin sesiuni de consiliere profesională pentru a ajunge pe piaţa muncii. Cei 75 de studenţi care au fost selectaţi pentru stagii de practică le-au făcut sub îndrumarea unor tutori, care au fost angajaţi în cadrul proiectului, la 11 firme din Târgu-Jiu, după care, în cadrul proiectului a fost achiziţionat un echipament de ultimă generaţie de printare 3D, iar ceea ce au făcut la stagiile de practică în acele intreprinderi au putut să realizeze fizic pe acest echipament. După practică, studenţii au fost evaluaţi şi 36 dintre ei au primit premii în bani şi diplome”, a declarat Magdalena Roşu, manager proiect.30
ucb (1)În cadrul conferinţei au fost prezentate rezultatele obţinute în proiect, parteneriate încheiate între cele două universităţi şi angajatori din Regiunea Sud-Vest, rolul angajatorilor din Regiunea Sud-Vest Oltenia privind implementarea activităţilor proiectului – prezentări companii, rezultate, efecte activităţi proiect. „Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost partener în cadrul acestui proiect, un proiect desfăşurat cu succes, implementat pe parcursul a 1 an şi jumătate, un proiect în care 360 de studenţi de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu au beneficiat de consiliere şi orientare profesională; un număr de 75 de studenţi a efectuat stagii de practică şi 36 dintre ei au fost premiaţi. Pot spune că din feedback-ul pe care l-am avut de la angajatori şi de la studenţi, impactul acestui proiect a fost unul care determină modificări de comportament, de conştientizare în rândul studenţilor, ei devenind mult mai atenţi şi mai pregătiţi pentru viaţa ce urmează să o practice după terminarea facultăţii”, a menţionat Liviu Cîrţînă, reprezentantul UCB în acest proiect.
În cadrul proiectului s-a derulat Campania InfoStud, în sprijinul activităţii de consiliere şi orientare profesională prin care proiectul oferă membrilor grupului ţintă competenţe profesionale şi informaţii concrete despre aşteptările angajat-angajator, despre cadrul legal şi economic la care să se raporteze absolvenţii universităţii.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here