Strada 14 Octombrie, în plin şantier pentru realizarea canalizării

336

Pe strada 14 Octombrie din municipiul Târgu-Jiu se lucrează intens, municipalitatea confirmând că proiectul se derulează în cadrul Programului Operaţional Sectorial de Mediu şi presupune înlocuirea colectorului principal al reţelei de canalizare. Lucrările vor continua pe Bulevardul Constantin Brâncuşi.

În cadrul proiectului pe Programul Operaţional Sectorial de Mediu, privind partea de reabilitare şi modernizare reţele de canalizare şi alimentare cu apă în municipiul Târgu-Jiu, în incinta oraşului a fost demarată o nouă etapă, însemnând înlocuirea colectorului principal de pe strada 14 octombrie. „Este vorba despre un colector nou, cu un diametru de 600 milimetri, care va crea condiţiile privind preluarea apei menajere dinspre partea de nord a municipiului Târgu-Jiu. Toate aceste lucrări nu fac decât să înlocuiască reţelele vechi de canalizare, care nu de puţine ori au creat disconfort târgujienilor şi, nu în ultimul rând, crearea de noi condiţii pentru preluarea canalizării dinspre partea de nord a municipiului, însemnând tronsoanele dinspre Iezureni. În paralel cu această lucrare, se  execută lucrări şi pe alte străzi ale municipiului; discutăm despre străzile din Debarcader, 11 iunie, Griviţa”, confirmă Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Lucrări finalizate până în toamnă
canalizare 14 octombrie (1)Municipalitatea şi-a propus ca aceste lucrări să fie finalizate până în toamnă, după care urmează să se treacă la modernizarea străzilor. „Finalizând aceste lucrări până în luna septembrie, putem spune că vom realiza în totalitate sistemul de preluare a apei menajere în condiţii normale şi transferarea acesteia către staţia de tratare din Strada Mărgăritarului.  Valoarea investiţiei este de circa 270 miliarde lei vechi; sunt fonduri nerambursabile, beneficiar fiind SC APAREGIO. În afară de lucrările de canalizare menajeră sunt lucrări de reabilitare a reţelelor de apă. Inclusiv Bulevardul „Constantin Brâncuşi” va intra în şantier, peste aproximativ 2-3 săptămâni; nu va fi închis, se va circula pe 2 benzi, două pe un sens şi una pe celălalt, astfel încât transportul în comun să nu fie afectat. La sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie sperăm să fie finalizate şi în iarnă vom intra cu străzile reparate”, explică Ionescu.
Directorul tehnic al Primăriei Târgu-Jiu a mai spus că după ce se finalizează aceste lucrări, străzile vor intra pe un program de modernizare pe fonduri europene.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here