Spitalul Judeţean nu a mai primit bani pentru angajaţii redistribuiţi

180

IMG_2963În urma redistribuirii personalului medical din spitalele închise sau reprofilate, unităţile care i-au angajat au avut promisiunea Ministerului Sănătăţii că vor primi bani pentru a-i putea plăti. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, bani pentru salariile celor 64 cadre preluate de la Spitalul Bumbeşti-Jiu au venit doar timp de două luni de zile.

La începutul lunii aprilie, când a încetat activitatea la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti-Jiu, cea mai mare parte a personalului medical din această unitate a fost preluat de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. La momentul preluării celor 64 de foşti angajaţi ai spitalului de la Sadu, conducerea Spitalului Judeţean a crezut că va primi bani în plus nu doar pentru o perioadă temporară, aşa cum s-a întâmplat.

Eforturi pentru asigurarea salariilor

IMG_3125Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-au văzut în situaţia de a găsi soluţii pentru achitarea salariilor. „Doar două luni de zile ne-au dat bani pentru personalul preluat. Acum am făcut o solicitare la Ministerul Sănătăţii să ne dea în continuare bani pentru aceşti oameni. În situaţia în care nu ne vor da, noi vom continua să facem eforturi pentru a le asigura salariile oamenilor, pentru că ei trebuie să-şi primească banii”, a precizat Constantin Pălivan, director medical şi purtător de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu. Şi liderul Sindicatului Sanitas, Valentin Popa, cel care a luptat pentru ca personalul medical din cadrul Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu să fie preluat, confirmă că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu a primit bani pentru aceste persoane doar două luni de zile, după care s-a sistat plata acelor sume. De aceea, spune Popa, „facem eforturi deosebite pentru a ne spori veniturile proprii, dar este foarte greu să reuşim acest lucru, atât timp cât există o concurenţă neloială din partea cabinetelor private. Eu chiar am atenţionat Direcţia de Sănătate Publică să verifice aceste cabinete”.

Situaţie diferită la Spitalul Novaci

Şi Spitalul Orăşenesc Novaci a angajat medici proveniţi de la Spitalul Sadu şi din alte localităţi. La această unitate, însă, s-au prevăzut bani şi în buget pentru plata salariilor cadrelor medicale preluate. „S-a ţinut cont la împărţirea bugetului. Am preluat doi medici din spitale reprofilate şi în raport cu salariaţii primiţi, ni s-a inclus suma prevăzută în buget”, confirmă Eufimia Dumitrescu, managerul Spitalului Orăşenesc Novaci. Astfel, deocamdată la unitatea spitalicească din Novaci nu au fost probleme legate de plata salariilor, în fiecare lună salariaţii acestui spital primindu-şi banii la timp.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here