Specialiştii recomandă evitarea alcoolului şi consumul zilnic de fructe şi legume

258

În plin sezon estival, specialiştii în sănătate publică recomandă populaţiei să evite consumul de alcool şi băuturi cu conţinut ridicat de cafeină. Totodată, este recomandată creşterea consumului de fructe şi legume proaspete. Expunerea la soare trebuie făcută cu precauţie, mai ales în cazul persoanelor cu probleme de sănătate.

În pofida faptului că nu am avut parte de temperaturi caniculare, chiar dacă suntem în plin sezon al verii, este important să acordăm atenţie alimentaţiei în această perioadă. Astfel, medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete şi să fim foarte atenţi la alimentaţie. Nu trebuie consumat alcool, nici măcar bere sau vin, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină – cafea, ceai, cola – sau de zahăr – sucuri răcoritoare carbogazoase – deoarece acestea sunt diuretice. Se recomandă ca pe parcursul zilei să facem duşuri călduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Expunere la soare, cu precauţie
Specialiştii în sănătate publică mai spun că dacă este absolut necesar să ne expunem la soare între orele amiezii trebuie să folosim o ţinută adecvată: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise. „Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie şi aveţi grijă de persoanele dependente de voi: copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi, oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită. Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesându-vă de starea lor de sănătate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here