Spațiu verde amenajat pentru copiii cu dizabilități

204

În cursul dimineții de miercuri, 13 aprilie, la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu, a avut loc o acţiune de amenajare a spaţiului verde pentru circa 50 de copii cu dizabilităţi. Cu această ocazie, copiii au fost implicați în activități de educație ecologică.

Asociaţia Inimi de Gorjeni, în parteneriat cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj, implementează, în perioada aprilie-iunie 2016, proiectul ,,Mai mult verde, mai multă veselie pentru copiii cu dizabilităţi instituţionalizaţi”. Proiectul este finanţat de către Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin intermediul Programului Spaţii Verzi, Componenta Spaţii Verzi Urbane, valoarea totală fiind de 11250 de lei.

Rezultate așteptate
În urma implementării proiectului se aşteaptă obținerea următoarelor rezultate: Plantarea a 300 de buxus sempervirens, 5 tei, 20 de fire de trandafiri; Dotarea spaţiului verde cu două mese, patru bănci, un IMG_7301grătar grădină şi o masă de tenis pentru exterior; Realizarea unui număr de 40 de fotografii cu aspecte din natură; Realizarea a 50 de lucrări în cadrul unui concurs de sloganuri, afişe sau mesaje sau scrisori pe teme de protecţia mediului; trei activităţi de educaţie ecologică pentru minim 45 de copii cu dizabilităţi. „În cadrul proiectului, ne propunem reabilitarea unui spațiu verde din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu, unde în prezent este amenajat un loc de joacă pentru circa 50 de copii cu dizabilități, precum și desfășurarea de activități de educație ecologică în rândul acestora“, a declarat Sorin Torop, coordonator al proiectului.
În cursul dimineții de miercuri, 13 aprilie, la sediul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu a avut loc o acţiunea de amenajare a spaţiului verde pentru circa 50 de copii cu dizabilităţi.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here