Soţii Mihai, cu Rabla la puşcărie

166

ion mihaiMagistraţii Tribunalului Gorj au soluţionat pe fond dosarul “Voucherele” instrumentat în luna martie de procurorii Parchetului Judeţean, condamnându-i la doi ani de închisoare şi interzicerea unor drepturi pe administratorul şi pe directorul firmei târgujiene înscrise în programul Rabla.

Ambii au fost trimişi în judecată pentru luare de mită în formă continuată, după ce mai mulţi păgubiţi le-au făcut celor doi câte o plângere penală în acest sens. Instanţa i-a lăsat, de asemenea, pe Ion şi pe Mariţa Mihai fără banii pe care i-au încasat comiţând o infracţiune, magistraţii stabilind ca aproape 3500 de lei să fie confiscaţi, prin sentinţă judecătorească, de la cei doi. Cunoscutul afacerist de etnie rromă din cartierul Meteor, Ion Mihai, zis Ferdi, şi soţia acestuia Mariţa, au fost condamnaţi la închisoare după ce magistraţii Tribunalului Gorj i-au găsit vinovaţi de luare de mită în formă continuată. “Condamnă pe inculpaţii Mihai Ion şi Mihai Mariţa la câte 2 ani închisoare fiecare şi la câte 1 an fiecare pedeapsă complementară constând în interzicerea exercitării drepturilor prev. de art. 64 lit. a, teza a II-a şi lit. b C.p”, se arată astfel în sentinţa Tribunalului Gorj, acesta putând fi atacată cu apel. Instanţa le mai confiscă celor doi câte 1725 de lei de la fiecare şi îi obligă să achite cheltuielile de judecată în sumă de 1100 de lei.

Jonglerii cu voucherele Rabla

Potrivit rechizitoriului procurorilor Parchetului Judeţean Gorj, inculpaţii, unul în calitate de administrator şi asociat unic, Mariţa Mihai şi altul în calitate de director al firmei SC Fercrist Impex SRL, au pretins şi primit, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediul altor persoane, sume cuprinse între 100 şi 200 lei de la persoanele care doreau să predea autovehiculele uzate, pentru ca acestea să fie acceptate în cadrul programului „Rabla” şi să le fie eliberate voucherele. Societatea comercială avea ca obiect principal de activitate recuperarea materialelor reciclabile sortate iar, în baza unui protocol încheiat cu Administraţia Fondului de Mediu, se ocupa cu distribuirea tichetelor valorice destinate utilizării în cadrul programului guvernamental sus-amintit, de stimulare a parcului naţional pe anul 2010. Suma primită astfel de cei doi inculpaţi a fost de 3.450 lei.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here