Sora vicelui Filip și soții Dondera, lăsați fără seifuri! Patru potentați financiar din Gorj, cu locuințele sparte și cu banii luați de și după Anul Nou

667

Polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul IPJ Gorj au în lucru un dosar privind faptele comise de membrii unei grupări infracționale care au operat atât în noaptea de Revelion, cât și după Anul Nou, intrând prin efracție în locuințele a patru potentați financiar din județul Gorj. Prima lovitură s-a dat, spun polițiștii, la o vilă din Drăguțești aparținând lui Cristi Crăc și a soției acestuia, ea fiind chiar sora lui Robert Filip, actualul vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj. Furtul s-a operat în locuința fiicei fostului primar de Rovinari chiar în ultima zi a anului 2015, în lipsa proprietarilor care, reveniți acasă, nu și-au mai găsit în perete nici măcar seiful, smuls cu totul de acolo. O altă spargere a fost raportată la începutul lui 2016 la o vilă din Stănești, și de aici fiind sustrase mari sume de bani, apoi de la un alt afacerist din Târgu-Jiu care a raportat însă o pierdere financiară mult mai mică, ca în final, cu câteva zile în urmă, vila de la Lelești a soților Dondera să fie prădată, paguba proprietarilor depășind o jumătate de miliard de lei vechi. Polițiștii sunt pe urmele infractorilor care au operat profesionist în toate cele patru cazuri, mai ales că ultima locuință avea un sistem de supraveghere în funcțiune. Din păcate, sistemul a fost furat cu totul pentru ca hoții să-și șteargă urmele.

La jumătatea anului trecut o temută grupare de infractori teroriza Valea Jiului, din locuințele unor afaceriști fiind sustrase, prin același mod de operare, case de valori, bani și bijuterii. Locuințele unor potentați financiar din Vulcan și Petroșani au fost atunci, rând pe rând, sparte ca într-un final membrii grupării să fie prinși și băgați după gratii.
Teroarea prin care au trecut vecinii noștri a ajuns să fie simțită la începutul lui 2016 și de patru victime și de familiile acestora din județul Gorj. Totul după ce hoții, care au demonstrat că îi aveau demult în vizor pe respectivii, le-au intrat în locuințele mai puțin supravegheate și nu au plecat de acolo cu mâinile goale. Au preferat să facă asta în preajma Revelionului, dar și după Anul Nou, de regulă în zile de sărbătoare în care proprietarii nu erau la domiciliile lor.

sotii cracSeiful soților Crăc, luat cu tot cu pătură!
Casa fiicei lui Dorin Filip, Cristina Crăc, și a soțului acesteia, de la Drăguțești, a fost prima jefuită de gruparea în cauză, furtul fiind raportat IPJ-ului la finalul anului trecut. În lipsa proprietarilor care au și trei copii, hoții au pătruns în vilă, folosind un levier. Nu au lăsat urme după care să fie identificați, dar se poate spune că preferă casele dotate cu seif. De altfel, pe cel al soților Crăc l-ar fi luat cu totul, smulgându-l din perete și punându-l într-o pătură, în interiorul cutiei închise aflându-se mai multe obiecte de valoare.
fratii filipCâteva ceasuri, unele marca Rolex, au fost raportate de proprietari poliției, spun apropiații familiei, dar și o sumă de bani.

CASA DONDERACeasuri, bani și bijuterii și în seiful soților Dondera
Tot cu ceasuri s-au ales hoții, acum câteva zile când au spart casa avocaților Dondera. Familia de avocați care și-au ridicat casă la Lelești în urmă cu câțiva ani au avut, marți seara, surpriza să constate că locuința le-a fost spartă de persoane care încă nu au fost identificate de polițiști. Florin și Anca Dondera erau plecați de acasă, iar la revenire au constatat cu stupoare că din locuință lipsea o cutie cu valori al cărei conținut este estimat la cel puțin 50.000 de lei. În cutie se aflau bijuterii, brățări și pietre prețioase, hoții dând atacul “la fix”. Au știut exact unde se află cutia respectivă, dar și cum să intre în locuință, casa fiind dotată cu sistem de supraveghere video, furat și el cu această ocazie pentru a fi ștearsă orice urmă. Polițiștii susțin că în ciuda acestui aspect au totuși o pistă de suspecți, făptașii urmând să fie identificați în următoarele zile.

Hoții au furat bani din alte două vile
O vilă din Târgu-Jiu și una din Stănești, aparținând unor afaceriști din municipiu le-a mai crescut captura hoților cu încă o jumătate de miliard de lei vechi, cel puțin, din locuințe fiind sustrași doar banii găsiți și nu alte obiecte care puteau fi ușor comercializate.
IPJ Gorj confirmă prin purtătorul de cuvânt, Lucian Stroe, cele patru furturi, dar și faptul că acestea se află în cercetarea colegilor săi de la Serviciul de Investigații Criminale. Stroe transmite cu această ocazie și unele recomandări persoanelor care dețin cutii cu valori în locuințe și au în plan să plece de acasă, îndemnându-i să nu lase locuințele nesupravegheate. “Le recomandăm celor care își părăsesc locuințele să nu-și anunțe plecarea pe rețelele de socializare, să-și pună în funcțiune sistemele de supraveghere și alarmă, să nu le spună prietenilor ce bunuri de valoare au în locuință și să lase, de preferat, casa în supravegherea vreunui vecin. Oricum ar fi de preferat o mai mare precauție a celor care ar putea fi vizați de gruparea respectivă”, a declarat Stroe.
De altfel, purtătorul de cuvânt susține că în Gorj s-au raportat, până în prezent, 37 de furturi din locuințe, de o mai mică sau mare amploare, patru fiind cele investigate de SIC din cadrul IPJ.
Anamaria Stoica

3 COMENTARII

  1. meseriași hoții. Cel puțin bine că fură de la cei care au furat la randul lor. Să vadă și ei cum este. poliția are un cerc de suspecți )))), are pe dreaku..Nu are nimic

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here