Sora poliţistului din Buduhala, promovată ilegal pe post de educatoare

254

926_5thDirectorul Şcolii Buduhala 1, Gheorghe Scânteie, a tras sforile necesare pentru ca un post de educator, eliberat de ocupanta sa, intrată în prenatal, să îi fie oferit tocmai surorii poliţistului din comună. Şeful şcolii nu a fost singurul ,,creier” în acest joc ilegal, ci ar fi fost ajutat şi de primarul din Teleşti, Romulus Bâldea, apropiat al poliţistului.

Şocant este însă că ocupanta postului nu are nici măcar calificarea necesară de a deveni educatoare, ea nemai participând, în ultimii trei ani, la vreun concurs de titularizare care să îi permită accesul spre această funcţie.

Titulara postului de educator de la Şcoala Buduhala 1 a ocupat funcţia până la sfârşitul semestrului întâi. Fiind însărcinată, educatoarea a intrat în prenatal, eliberând temporar funcţia, până la întoarcerea sa la unitatea de învăţământ. Deşi normal şi, totodată, legal ar fi fost ca eliberarea postului să fie anunţată imediat la Inspectoratul Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj, instituţie care trebuia să-i găsească titularei, rapid, un înlocuitor, evident calificat şi participant la un concurs de titularizare, directorul şcolii s-a gândit să ascundă vacantarea postului. În paralel, a tras sforile necesare pentru a-i pune pe tavă acest loc de muncă Laviniei Croitoru, care este tocmai sora poliţistului din Teleşti. Deşi Croitoru nu are niciun fel de calificare pentru ocuparea postului, având specializarea institutor limbă străină socio-psihopedagogie, şi neparticipând în ultimii trei ani la vreo titularizare, aceasta devine, în mod miraculos, ocupanta postului de educator la Şcoala Buduhala.

La IŞJ se solicită postul de la Buduhala

Deşi nu s-a făcut public postul vacant, directorul Scânteie având grijă să ascundă totul sub preş, în localitate s-a aflat că la şcoală există un post vacant, ocupanta intrând în prenatal. Mai multe persoane s-au adresat astfel, imediat după aceea, la IŞJ Gorj, solicitând în scris să devină ocupantele postului în cauză, chiar dacă nu deveneau educatoare decât pe o perioadă determinată. Până să se urmeze căile birocratice pentru stabilirea câştigătorului de drept al postului în cauză, în funcţie de mediile solicitanţilor, la Buduhala postul a devenit peste noapte ocupat. Mai mult, de două săptămâni, Lavinia Croitoru, care nu este recomandată în niciun fel pentru acest post, se prezintă zilnic la şcoală şi îşi ia în primire grădiniţa. Toată lumea închide ochii, că doar nu se poate pune împotriva directorului, susţinut în funcţie de PDL, sau a primarului ori, în cel mai rău caz, a fratelui ocupantei postului, poliţist al comunei.

Trăiască ilegalităţile!

Ne întrebăm dacă ,,generalul” IŞJ Gorj, Justin Paralescu, are idee ce ilegalităţi face directorul şcolii din Buduhala. Ne mai întrebăm dacă va lua o măsură pentru îndepărtarea de pe post a ocupantei acestuia şi punerea acolo a unei persoane calificate, luând în calcul şi interesul preşcolarilor. Ne mai permitem să ne întrebăm, în final, câte alte ilegalităţi a săvârşit directorul şcolii, şi pentru câte dintre ele a fost sancţionat de superiorii săi de la IŞJ Gorj, asta ca urmare a abilităţii sale de a face ,,legea” în unitatea de învăţământ ca şi cum ar fi a sa. Pentru cea pe care tocmai am detaliat-o, cu siguranţă, ar trebui detronat din funcţie, şcoala mai având, probabil, şi dascăli corecţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here