Sondajele umflate din Gorj, praf de puşcă pentru USL

178

deschidere●“Este o întreagă discuţie pe marginea autenticităţii acestor sondaje de opinie care au apărut în ultima perioadă în Gorj şi care au un autor necunoscut. Noi îl putem bănui (…). PNL Gorj nu a dat însă publicităţii niciun sondaj de opinie, am sps că nu vom face asta fără acordul conducerii centrale, şi cu toate acestea ne-am trezit cu unul care însă nu ne aparţine. Sperăm că aceste sondaje nu au un autor din interiorul USL Gorj”, Claudiu Săftoiu, vicepreşedinte PNL Gorj

Mai multe sondaje de opinie au invadat în ultimele zile Gorjul, fiind date publicităţii, oficial sau pe surse, fără a fi însă asumate de conducerea centrală a USL. Deşi, inclusiv Victor Ponta, preşedintele PSD, a criticat în intervenţiile sale publice dar şi într-o postare pe blog efortul presei de a umfla aceste sondaje, din lipsă de ştiri, făcând astfel jocul liderilor locali de filiale, acest lucru nu a oprit polemica din Gorj. Politicienii, atât de la Putere cât şi din Opoziţie, s-au certat, în continuare, pe procente, asta în timp ce Ponta declara că “nu vom face publice datele finale, decât în momentul când vom bate în cuie candidaţii”, şeful PSD anunţând că toate sondajele din judeţe s-au finalizat.

“Eu mi-aş dori să finalizăm această procedură chiar în august, fie pe 15 august, fie pe 30, în funcţie de cum ne mişcăm. Da, este posibil ca până la sfârşitul lunii acesteia să fie anunţaţi candidaţii USL şi să fie publice şi sondajele oficiale. Până atunci, ceea ce a apărut în presa locală sunt date umflate de cei interesaţi să candideze. Eu şi cu domnul Antonescu le-am cerut în mod special să nu facă publice aceste informaţii, îi ştim pe cei care au făcut-o şi vom avea discuţii cu ei în acest sens”, a explicat, săptămâna trecută, Ponta. De altfel, liberalii au atras atenţia deja că nu sunt de acord cu demersul PSD de a face public un sondaj de opinie care nu a primit girul conducerii centrale a USL. Cu toate acestea PSD Gorj şi-a asumat unul din sondaje, iar cel care părea dat publicităţii de PNL, nu a fost recunoscut de liderii acestei organizaţii. “Acest sondaj de opinie care se spunea că este al PNL nu ne aparţine. Nu este de altfel autentic, şi deşi noi nu ni l-am asumat a stârnit discuţii. Noi am spus că facem sondajul nostru public doar cu acordul conducerii centrale”, a declarat Claudiu Săftoiu, vicepreşedintele PNL.

Discuţii necesare în USL Gorj

Săftoiu consideră,de asemenea, că pentru a se evita neînţelegerile din USL Gorj, componenţii Uniunii trebuie să se întâlnească cât mai repede pentru a discuta ce se întâmplă. “Cred că trebuie să aibă loc un dialog deschis între PNL şi PSD”, declară Săftoiu, care susţine că sondajele nu au prea mare importanţă, dar trebuie arătat că majoritatea celor apărute pe piaţă nu sunt autentice.

Sondaje prin telefon?!

De altfel, la nivel central, a izbucnit recent un scandal după ce una din casele de sondare a fost acuzată că a făcut sondajele prin telefon, asta ca urmare a faptului că liderii organizaţiilor s-au zgârcit prea mult la bani.

Anamaria Stoica

 

Dragnea: “USL Gorj, 65%”

După finalizarea parţială a sondajelor USL, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea a prezentat, într-o emisiune la Antena 3, un bilanţ al procentelor obţinute de USL în ţară. Dragnea delcara că, potrivit rezultatelor parţiale ale sondajelor la nivel local, USL va obţine între 29 şi 31 de şefii ale CJ. Potrivit lui Dragnea, USL ar câştiga alegerile locale detaşat în aproape toată ţara, deţinând 77% din opţiunile de vot în Vrancea, Teleorman şi Vâlcea. Potrivit sondajului prezentat la Antena 3, USL are scoruri mari în următoarle judeţe: Botoşani 67%, Suceava 52%, Bistriţa 56%, Iaşi 71%, Bacău 74,6, Vaslui 68%, Galaţi 73%, Buzău 72%, Braşov 61%, Tulcea 54,3%, Constanţa 61%, Prahova 63%, Argeş 72%, Olt 60%, Gorj 65%, Hunedoara 69%, Caraş Severin 43%, Timiş 41%, Arad 52%, Bihor 50%.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here