Şomerii gorjeni, muncitori în agricultura din Danemarca

187

locuri de muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă circa 200 locuri de muncă vacante în Danemarca pentru lucrători în agricultură. Şomerii din Gorj aflaţi în căutarea unui loc de muncă îşi pot încerca norocul în sectorul agricol din Danemarca.

Angajatorii de acolo au nevoie de oameni pentru recoltarea căpşunilor, mazărei, zmeurei, cepei, dovlecilor, dar şi a altor fructe şi legume. “Alături de aceste locuri de muncă mai sunt oferite şi alte zece posturi pentru şoferi de tractor/camion/autobuz care, pe lângă culesul propriu-zis al legumelor/fructelor, să poată munci ca şi şoferi la fermele respective”, a declarat Ana-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj.

15 euro brut/oră

Printre cerinţele pe care angajatorii din Danemarca le cer, sunt ca cei care optează pentru un loc de muncă menţionat mai sus să aibă o vârstă minimă de 18 ani, cunoştinţe bune de limba engleză şi să fie rezistenţi la munca de teren, grea şi în condiţii de stres. Salariul care li se oferă şomerilor gorjeni care vor putea să ocupe un job oferit în Danemarca este de circa 15 euro brut pe oră, iar contractele de muncă sunt pe perioadă determinată, din aprilie până în noiembrie, în diferite perioade de timp. De asemenea, tot angajatorii din Danemarca solicită doi specialişti în fertilizarea solului prin intermediul irigaţiilor, la ferme daneze specializate în cultivarea căpşunilor şi zmeurei, pe câmp şi în sere. Pentru aceste posturi perioada de lucru este din aprilie până în luna octombrie a acestui an. La această oră, Gorjul are, conform ultimelor date furnizate de reprezentanţii AJOFM, un număr de 14.821 de şomeri şi o rată a şomajului de 9,62%. Gorjenii interesaţi care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here