Şomerii gorjeni, măcelari în Suedia

476

someriPrin serviciul de ocupare Eures, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj oferă un număr de 15 locuri de muncă vacante de măcelari şi alţi lucrători în prelucrarea cărnii de porc, în Suedia.

Candidaţii gorjeni care vor să aplice pentru aceste locuri de muncă vacante în Suedia trebuie să aibă o experienţă de minim un an de zile pentru posturile de măcelari şi minim trei ani pentru lucrător în prelucrarea cărnii de porc. Şomerii din judeţul nostru care doresc să lucreze în afara ţării însă să fie plătiţi, este necesar să ştie că suedezii oferă un salariu de 12 euro brut pe oră, concedii de odihnă şi boală plătite. Un criteriu, care până acum pentru alte posturi din ţările europene se cerea, este cel al cunoştinţelor de limbă din ţara unde mergeai să lucrezi sau de vorbire a unei limbi de circulaţie internaţională. Reprezentanţii AJOFM Gorj spun că, în acest caz, cunoştinţele de limbă străină nu sunt necesare.

Cadre medicale pentru Malta şi Slovenia

Tot prin serviciul EURES, pentru gorjenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă, AJOFM Gorj mai oferă un număr de 227 locuri de muncă în alte ţări ale Spaţiului Economic European astfel: 200 de posturi de asistenţi medicali şi alte 20 de locuri vacante de farmacist pentru distribuire produse farmaceutice în Malta. În aceste cazuri, salariul oferit este de minim 13.800 de euro brut pe an, putând ajunge şi la 19.300 euro. De asemenea, în Marea Britanie se caută cinci asistenţi sociali pentru care se oferă între 23.050 şi 41.100 de lire sterline brut/an. Totodată, în Slovenia se caută doi medici specialişti care ar putea câştiga în urma muncii depuse un salariu lunar de 1.700 de euro net. Gorjenii care doresc date suplimentare despre aceste job-uri sau vor să aplice pentru ele, se pot adresa la sediul AJOFM Gorj din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1 Târgu-Jiu, la biroul Eures, sau la numărul de telefon 0253/211.568.

Cursuri pentru şomeri

Conform datelor furnizate de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului Gorj sunt înregistraţi un număr de 16.230 de şomeri indemnizaţi şi neindemnizaţi, rata şomajului ajungând la pragul de 10,79%, în scădere faţă de luna trecută când rata era de 10,89%. De asemenea, pe parcursul lunii octombrie, Biroul de Formare Profesională din cadrul AJOFM Gorj organizează cursuri de calificare în meseriile de ospătar şi vânzător în alimentaţie. Persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligate să participe la programele de formare profesională. Şomerii pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here