Şoferi beţi şi fără permis, prinşi de poliţiştii gorjeni

292

În perioada 2-4 ianuarie, poliţiştii gorjeni au întocmit dosare penale pe numele mai multor şoferi care fie nu aveau permis de conducere, fie se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

În seara zilei de 3 ianuarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Ţicleni au depistat în trafic, pe DJ 675, pe strada Petroliştilor, din localitate, un tânăr în vârstă de 29 ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere a autovehiculelor pe drumurile publice. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.  Dosare penale pentru conducere fără permis au mai fost întocmite şi pe numele a altor trei şoferi depistaţi în cursul zilei de 4 ianuarie în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile din judeţ, fără a poseda permis de conducere. Unul dintre cei trei conducători auto, un tânăr de 28 de ani, din Motru, mai este cercetat şi pentru săvârşirea infracţiunii de refuz de recoltare a probelor biologice.

La volan cu o alcoolemie de 1,20 mg/l
Nu numai şoferii fără permis s-au ales cu dosare penale. În vizorul oamenilor legii a mai intrat şi un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Dăneşti, prins mort de beat la volan în a doua zi a anului. „La data de 2 ianuarie 2014, ora 04:30, poliţişti ai Biroului Rutier şi Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 37 ani, din comuna gorjeană Dăneşti, în timp ce conducea un autoturism pe str. Mărgăritarului, din Târgu-Jiu. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a anunţat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Poliţiştii au constituit pe numele bărbatului un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă. În după-amiaza aceleiaşi zile, la ora 16:04, poliţiştii din oraşul Novaci au depistat un tânăr în vârstă de 25 ani, din oraşul Bragadiru, judeţul Ilfov, în timp ce conducea un autovehicul pe DN 67 C, în Zona Turistică Montană Rânca, având o concentraţie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat. „Tânărul conducător auto a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit de asemenea dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Tot un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de o persoană ce prezintă o îmbibaţie alcoolică peste limita legal admisă a fost întocmit în cursul zilei de 4 ianuarie, pe numele unui tânăr de 27 de ani, prins de poliţiştii rutieri din Motru în timp ce conducea un autoturism pe str. Dr. Carol Davila, din localitate, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here