Soarta lui Șova, decisă azi

261

Parlamentarii vor lua azi în discuție solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de a încuviința reținerea și arestarea preventivă a senatorului Dan Șova, deși, inițial, discuțiile trebuiau să se poarte ieri. Aleșii au amânat cu o zi luarea unei decizii pentru că ieri au ținut o ședință solemnă dedicată Zilei Naționale, reușind să mute discuțiile respective pentru azi. Săptămâna trecută Comisia Juridică din Senat a dat aviz favorabil pentru ridicarea imunității senatorului, azi rămânând de văzut dacă partidele vor reuși să își mobilizeze parlamentarii pentru a fi asigurat cvorumul necesar desfășurării ședinței.
În primăvară, când DNA a mai formulat o astfel de cerere la adresa lui Șova, în dosarul “Turceni – Rovinari”, parlamentarii au reușit să voteze în așa fel încât voturile lor să poată fi interpretate într-o manieră care l-a scăpat pe senator de cătușele cu care unii adversari politici îl și vedeau la mâini. În dosarul în care procurorii îl vor arestat pe Șova acesta este acuzat că ar fi primit o șpagă de 100.000 euro pentru intermedierea unor contracte de consultanță juridică la CET Govora, directorul general al acestei unități, Mihai Bălan, fiind anchetat sub control judiciar după ce, anterior, a și fost reținut 24 de ore. De la formularea cererii și până la discuțiile de azi din Parlament, Șova s-a mai ales cu un al treilea dosar penal ce are legătură cu contractele de asistență juridică, el fiind acuzat că i-ar fi impus lui Bălan condițiile pentru a încheia în favoarea casei sale de avocatură două contracte defavorabile unității de stat.
Faptele s-au petrecut cu aproape un deceniu în urmă, iar CET Govora ar fi fost prejudiciată doar prin aceste două contracte ale lui Șova cu circa un milion euro.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here