SNLO pregăteşte bagajele pentru o mie de angajaţi

152

SNLO inscrInformaţia a fost dată chiar de către consilierul personal al ministrului Economiei, Tudor Şerban, venit ieri, la Turceni pentru a participa la “Ziua Porţilor Deschise”. Şerban a susţinut că până în 2018, din minerit vor fi disponibilizaţi aproape 4200 de angajaţi.

“De la SNLO vor pleca circa 1.000 de angajaţi, iar la CNH vor rămâne în 2018 vreo 5.500 de angajaţi. Disponibilizările sunt necesare pentru realizarea programului restructurare”, a spus, Tudor Şerban, consilierul personal al Ministrului Economiei.

Disponibilizările vor fi făcute, aşadar, până în 2018, anul până la care mineritul poate beneficia de subvenţie pe programe de închidere.

Guvernul pregăteşte disponibilizări

Săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o prelungire a ordonanţei 116 care prevede salarii compensatorii, indemnizaţie de şomaj şi venituri în completare pentru angajaţii din minerit care vor fi supuşi unui program de concedieri colective.

Compania Naţională a Huilei din Petroşani a avut anul trecut pierderi estimate de 623,8 milioane lei, cu aproximativ 3% mai mari decât pierderile din 2009, de 606,43 milioane lei. Producţia de huilă a CNH a crescut uşor anul trecut, cu până la 2%, la 2.203.283 tone, faţă de producţia realizată în 2009, de 2.168.392 tone. Sunt date furnizate de publicaţiile economice.

Concediile de aşteptare, o mare prostie

Iniţial se discuta despre concediul de aşteptare pentru doi ani. Tudor Şerban nu a dorit să facă prea multe comentarii pe marginea acestui subiect, însă a lăsat să se înţeleagă că a fost cea mai proastă variantă aleasă. O variantă care nu există în nicio lege în România şi, probabil, nici în alte ţări europene. Să suspenzi contractul de muncă al unui angajat pentru doi ani, să-l plăteşti în acelaşi timp cu 75% din salariu şi să-l chemi la plantat de pomi sau alte lucruri comunitare, era împotriva oricăror acte normative.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here