Slujbe religioase în aer liber. Baruri și cafenele, închise. Controale în Gorj

1164

Procesiunile religioase, activitățile artistice, culturale sau sportive în spații închise s-au suspendat pe tot teritoriul țării. Acestea se vor putea organiza doar în aer liber, dar cu participarea a maximum 100 de persoane, organizatorii fiind obligați să asigure distanța de cel puțin un metru între participanți. Mai mult, s-au închis barurile, restaurantele și spațiile în care funcționează jocuri de noroc. Măsura a fost luată pentru a preveni răspândirea coronavirusului. Prefectul de Gorj anunță controale în județ, pentru respectarea acestor restricții.

În acest context, Biserica Ortodoxă Română a anunțat că slujbele religioase se vor ține doar în aer liber și nu cu mai mult de 100 de persoane. „În contextul epidemiei cu noul Coronavirus (COVID-19), Cancelaria Sfântului Sinod a transmis miercuri, 18 martie 2020, îndrumări actualizate pentru parohii și mănăstiri: respectarea măsurilor dispuse de autoritățile publice și cooperarea cu acestea, asigurându-se, totodată, libertatea religioasă a credincioşilor de a participa la viaţa liturgică a Bisericii şi de a primi asistență religioasă și desfășurarea slujbelor religioase doar în aer liber, de regulă lângă lăcașul de cult (altar de vară sau pridvor), cu participarea a maximum 100 de persoane, păstrând distanța de minimum un metru între participanți”.

Verificări și informări
Prefectul de Gorj, Ion Cristinel Rujan, anunță verificări în județul Gorj, pentru respectarea măsurilor impuse de starea de urgență decretată de președintele Iohannis. „Situația, în acest moment, este sub control, în sensul că au fost dispuse toate măsurile necesare de intervenție în cadrul Centrului Județean pentru Coordonare și Intervenție. Am luat de marți seară măsuri pentru implementarea noilor restricții, care vizează hoteluri, restaurante, cafenele, entități de alimentație publică, care au în obiectul de activitate servirea la mese, în spații închise sau deschise. Sunt restricții și în ceea ce privește desfășurarea activității unor agenți economici pentru servicii de coafură, frizerie, înfrumusețare, tot ce înseamnă pachetul acesta. Fast-food-urile, de asemenea, vor avea activitatea suspendată și, în continuare, avem în verificare și informare toate aceste lucruri pe raza județului Gorj. Verificările vor fi în permanență realizate de toate structurile implicate, de poliție, poliție locală și jandarmerie”, a anunțat Rujan.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here