Sinsistraţii din Gorj, despăgubiţi de două firme de asigurare

203

Societatea de asigurări Generali România a constituit o rezervă de daună de peste 100.000 euro, pentru 44 de notificări de daune produse locuinţelor de recentele ploi şi inundaţii din ultima săptămână, cele mai grav afectate judeţe sunt Argeş, Vâlcea şi Gorj. De asemenea, Omniasig estimează despăgubiri de 3 milioane de lei în urma ploilor şi inundaţiilor.

“Până în prezent, avem 44 de notificări de daune produse locuinţelor de recentele inundaţii, pentru care s-a constituit o rezervă de peste 100.000 de euro. Din acestea, 25 de dosare avizate sunt pentru case asigurate obligatoriu, prin poliţă PAD. În continuare, inspectorii noştri constatatori sunt pe teren pentru efectuarea constatărilor”, a declarat Adrian Marin, CEO, Generali România. El a adăugat că plata despăgubirilor se face în maximum 30 zile de la data depunerii ultimului document la dosar. “Sunt zone în care accesul este foarte greu sau încă nu se poate intra pentru efectuarea constatărilor”, a mai spus Adrian Marin.
Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) a plătit asiguraţilor, atât persoanelor fizice, cât şi juridice, din cele mai afectate judeţe din România, ca urmare a fenomenelor atmosferice din ultimele trei luni, în special furtuni şi ploi abundente, suma de peste 170.000 de lei. La nivel naţional, Omniasig VIG a primit aproape 500 solicitări de despăgubire până în acest moment şi estimează ca va plăti în jur de 3 milioane de lei pentru daunele avizate.
În urma inundaţiilor de săptămâna trecută cele mai grav afectate au fost judeţele Argeş, Vâlcea şi Gorj. “Reprezentanţii Omniasig VIG se află pe teren în aceste zone încă de miercuri dimineaţa, pentru constatarea în timp real a pagubelor produse de ploi şi inundaţii, urmând ca plata despăgubirilor să se facă în cel mai scurt timp, astfel încât oamenii să se poată întoarce la o viaţă normală. Cei mai mulţi asiguraţi au reclamat deteriorarea parţială sau totală a acoperişului casei, inundarea subsolurilor sau infiltrarea apei în pereţii locuinţei”, se arată într-un comunicat al companiei.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here