Sindicatul SĂNĂTATEA luptă pentru păstrarea locurilor de muncă

370

O eventuală comasare sau schimbare a profilului unităţilor spitaliceşti din Gorj îi sperie pe toţi angajaţii din sistem. De aceea, liderul sindicatului SĂNĂTATEA Gorj, luptă pentru ca membri săi să-şi păstreze locurile de muncă sau să fie mutaţi la alte unităţi.

În ultima vreme s-a vehiculat subiectul comasării sau al schimbării profilului anumitor unităţi spitaliceşti. Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj are peste 900 de membri, distribuiţi în toate spitalele din judeţ. Pentru aceştia, liderul sindicatului promite că va lupta ca ei să nu-şi piardă locurile de muncă. „Având în vedere discuţiile purtate în ultimele zile, referitoare la o eventuală comasare sau schimbare a profilului şi a subordonării unor unităţi spitaliceşti din judeţ, precizăm că sindicatul nostru va acţiona pentru respectarea legislaţiei în vigoare (Codul Muncii şi Contractele Colective de Muncă) în aceste situaţii şi vom solicita ca întreg personalul unităţilor sanitare, în care se vor aplica măsurile preconizate, să fie păstrat la actualele locuri de muncă (în cazul schimbării profilului) sau redistribuit în alte unităţi sanitare din judeţ, în cazul unităţilor care îşi vor pierde personalitatea juridică”, susţine Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului SĂNĂTATEA Gorj.

Dacă nu se respectă legea, se ajunge în instanţă

Măruţă consideră oportună acţiunea sa, în calitate de preşedinte al Sindicatului SĂNĂTATEA Gorj, argumentând prin faptul că „în toate unităţile sanitare din judeţ există foarte multe locuri de muncă vacante, din toate categoriile profesionale, activitatea desfăşurându-se sub normativele de personal aprobate prin OMS 1224/2010, datorate în mare parte blocării angajărilor, cât şi plecării în străinătate a unor angajaţi”. De aceea, continuă Ion Măruţă, „Sindicatul SĂNĂTATEA Gorj, având peste 900 de membrii de sindicat, în toate unităţile saniatare din judeţ, din toate categoriile profesionale şi fiind reprezentativ în toate unităţile sanitare, asigură întreg personalul angajat că, în cazul în care nu se va respecta legislaţia în vigoare, în această situaţie, va solicita acest drept în instanţă şi face apel la autorităţile locale pentru a sprijini acţiunea noastră de menţinere la actualele locuri de muncă a personalului din sistemul sanitar în folosul pacienţilor şi al actului medical”.

Indiferent de situaţie, actul medical are întâietate, preşedintele Sindicatului SĂNĂTATEA precizând: „menţionăm că un act medical corespunzător, care să răspundă nevoilor asiguraţilor, în orice moment, nu se poate realiza decât cu personal suficient, încadrat conform normativelor şi suntem convinşi că aceasta este şi părerea autorităţilor, aşteptându-le să fie alături de noi în realizarea acestui demers.”

M.S.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here