Sindicatul „Sănătatea” Gorj sprijină participarea membrilor săi la Simpozionul de Pneumologie

379

Medicii şi asistenţii, membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj, care doresc să participe la Simpozionul „Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, vor fi sprijiniţi financiar, în sensul că sindicatul va achita o parte din valoarea taxei de participare. Ion Măruţă, preşedintele organizaţiei sindicale se bucură că poate fi alături de membrii săi, dar este nemulţumit de faptul că aceştia vor primi un număr mic de credite, în condiţiile în care participă la un eveniment medical de amploare.

Aproximativ o sută de membri ai Sindicatului „Sănătatea” Gorj, medici şi asistenţi medicali, vor participa la cea de-a V-a ediţie a Simpozionului naţional interdisciplinar “Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, în perioada 15-16 mai 2014. Conducerea sindicatului a luat decizia de a veni în sprijinul acestora şi a le acoperi o parte din costurile de participare. „Sindicatul plăteşte 50 de lei pentru fiecare medic şi 30 de lei pentru fiecare asistent care participă la simpozion. La ediţia din acest an vor participa aproximativ o sută de membri ai sindicatului noştru”, a declarat Ion Măruţă, preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj.

Măruţă: „Sunt profund nemulţumit de numărul mic de credite”
Preşedintele Sindicatului „Sănătatea” Gorj se declară nemulţumit de numărul de credite pe care îl primesc participanţii la Simpozionul „Patologia respiratorie în practica medicală curentă”, un eveniment unicat la nivelul judeţului nostru. „Sunt profund nemulţumit de numărul mic de credite acordat de OAMMR având în vedere amploarea acţiunii şi a faptului că este cel mai mare eveniment medical din Gorj şi calitatea lectorilor şi cantitatea informaţiilor diseminate în cadrul simpozionului”, precizează Ion Măruţă, preşedintele „Sănătatea” Gorj.
Cea de-a V-a ediţie a Simpozionului Naţional de Boli Respiratorii de la Târgu-Jiu are ca temă principală “Evitarea diagnosticului tardiv în patologia cronică respiratorie”. Simpozionul anual devenit deja tradiţie în peisajul manifestărilor medicale reuneşte anul acesta pneumologi, infecţionişti, medici de familie, kinetoterapeuţi şi specialişti în chirurgie toracică şi oncopaliaţie. Programul este creditat cu 14 puncte EMC pentru medici (9 simpozion şi 5 curs pre-simpozion) şi 12 pentru asistenţii medicali.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here