Sindicaliştii SANITAS s-au întâlnit cu oficialii MS

414

Conducerea Ministerului Sănătăţii a purtat luni, 23 iunie 2014, noi discuţii cu reprezentanţii Biroului Operativ al Federaţiei SANTAS, după ce săptămâna trecută au existat mai multe întâlniri cu privire la subiectele de interes şi solicitările personalului medical. Ministerul a fost reprezentat de însuşi ministrul Nicolae Bănicioiu, prezent la întâlnire fiind şi ministrul pentru dialog social, Aurelia Cristea.

Întâlnirea de luni s-a lăsat cu promisiuni, sindicaliştilor dându-li-se asigurări că Ministerul Sănătăţii a făcut toate demersurile necesare şi tot ceea ce a intrat în sfera sa de competenţă pentru a găsi soluţii la revendicările cadrelor medicale. Astfel, au fost purtate mai multe discuţii cu privire la extinderea contractului colectiv de muncă la nivel de sector de activitate şi la  parcurgerea procedurilor legale, care trebuie realizate de către partenerii de dialog în colaborare cu Departamentul de dialog social din cadrul Ministerului Muncii.

Se întrevăd noi angajări
Pe lângă discuţiile asupra contractului colectiv de munca la nivel de sector de activitate, MS şi reprezentanţii Sanitas au convenit asupra mai multor subiecte de interes, precum identificarea soluţiilor privind veniturile personalului medical şi susţinerea demersurilor pentru deblocarea de posturi bugetate şi vacante din sistemul sanitar. În acest context, Ministerul Sănătăţii a cerut direcţiilor de sănătate publică să înceapă demersurile de centralizare a tuturor posturilor vacante şi bugetate care pot fi scoase la concurs în perioada imediat următoare. Acţiunea va fi realizată cu avizul sindicatului reprezentativ din unitatea sanitară.

Încă o întâlnire la finalul săptămânii
În cadrul discuţiilor de luni s-a stabilit ca, la finalul săptămânii acesteia să aibă loc o întâlnire la care să participe reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, Ministerului Finanţelor Publice şi cei ai Federaţiei SANITAS pentru stabilirea unui calendar de discuţii cu privire la salarizarea personalului din sistem. Ministerul Sănătăţii doreşte să reamintească faptul că a fost rezolvată solicitarea de mărire a veniturilor rezidenţilor prin acordarea unei burse neimpozabile de 670 lei, ceea ce pentru rezidenţii de anul I şi II ar însemna aproape dublarea veniturilor.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here