Sindicaliştii de la SANITAS pichetează Ministerul Sănătăţii

124

protest sanitas dgaspcNemulţumiţi de salariile pe care le au acum, după aplicarea măsurilor de austeritate stabilite de Guvernul Boc, sindicatul SANITAS va picheta Ministerul Sănătăţii peste o săptămână. Tot atunci, sindicaliştii vor pregăti acţiunile ce vor fi depuse în instanţă pentru repunerea lor în drepturi şi vor stabili şi un plan de acţiuni pentru rezolvarea tuturor nemulţumirilor lor.

Liderul sindicatului SANITAS Gorj, nemulţumit de tot ce se întâmplă cu sistemul de sănătate, dar mai ales cu personalul medical, a anunţat că se vor lua măsuri pentru găsirea de soluţii salvatoare. Astfel, „pe data de 9 septembrie vom avea o şedinţă la Bucureşti cu liderii de la centru ai SANITAS şi vom analiza situaţia, hotărând ce urmează să facem. După încheierea şedinţei vom picheta, timp de două ore, Ministerul Sănătăţii împreună cu reprezentanţii Sindicatului”, a declarat Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.

Se pregătesc acţiuni pentru instanţă

Valentin-PopaLiderul SANITAS Gorj a subliniat şi faptul că, la aceeaşi dată, se va stabili şi forma acţiunilor ce vor fi depuse în instanţă pentru recâştigarea drepturilor salariale pierdute de angajaţii sistemului medical în urma aplicării măsurilor de austeritate, care i-au privat pe toţi bugetarii din întreaga ţară de un sfert din salariu. Popa le consideră abuzive, de aceea, promite că Sindicatul va depune eforturile necesare pentru soluţionarea acestei probleme majore. „Tot pe 9 septembrie, la şedinţa de la Bucureşti, vom stabili şi forma acţiunilor ce vor fi depuse în instanţă, la nivel naţional. Nouă ni s-a aplicat acea diminuare salarială de 25%, deşi, personalul medical nu este la fel ca toţi bugetarii. Suntem şi noi angajaţi la stat, dar spitalele au fonduri proprii, deci ni s-a luat abuziv acel procent din salariu şi trebuie să îndreptăm această eroare. Contractul colectiv de muncă al angajaţilor din sistemul sanitar românesc consideră nulă orice intervenţie asupra veniturilor salariaţilor. Prin urmare, instanţa este cea care va decide şi cea care ne va repune în drepturi”, a spus Valentin Popa, preşedintele SANITAS Gorj.

Popa consideră „o diversiune” mitingul anunţat pentru 7 octombrie

În presa centrală au apărut informaţii conform cărora, sindicaliştii organizează un miting în Capitală, pe 7 octombrie, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, nemulţumiţi de noul proiect al Legii salarizării, arătând că noile prevederi aveau ca rezultat salarii mai mici de anul viitor pentru toţi bugetarii, iar că după 15 septembrie este luată în calcul declanşarea unei greve generale în sistemul public pe termen nedeterminat. Despre toate acestea, Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj spune: „eu cred că este o diversiune. Noi, cei de la SANITAS, nu avem nicio informaţie oficială privind aceste acţiuni de protest. Deocamdată, noi avem şedinţa pe 9 septembrie şi după încheierea ei vă vom spune ce s-a mai stabilit vizavi de planul nostru de acţiuni”.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here